marec 24, 2016

Mladi preplavili celjsko tržnico

Na celjski mestni tržnici se je včeraj trlo mladih. Osnovnošolci, dijaki in vrtčevski otroci so se predstavljali na dogodku z naslovom Didaktična sreda. Dogodek ob zaključku likovnega natečaja pa je pripravila še Cinkarna Celje.

Učenci in dijaki so na stojnicah predstavljali svoje šole, učne vsebine in izdelke.

Ustvarjanje, predstavitve in nova znanja
Celjski osnovnošolci, dijaki in otroci iz vrtcev so včeraj šolske prostore zamenjali za mestno tržnico. Na stojnicah so v sklopu Didaktične srede predstavljali svoje učne vsebine in izdelke, ki nastajajo pri pouku. Dijakinje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, ki se izobražujejo v programu frizer, so prikazale, kako nastajajo modne frizure, dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem pa so obiskovalcem ponudili svoje dobrote in jih animirali z različnimi igrami. Njihov mentor Janez Turnšek pravi, da je znanje, ki ga dijaki pridobijo pri tovrstnih aktivnostih izjemno pomembno: „Na ta način se učijo veščin komuniciranja in predstavljanja svojega dela in šole, tega pri pouku ne dobijo dosti.“ Stojnice mladih so bile za obiskovalce mestne tržnice zelo zanimive, z navdušenjem so opazovali njihovo delo in spoznavali njihove učne vsebine.

„Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita“
Sredin pester utrip na celjski mestni tržnici je dopolnil še zaključek likovno-tehničnega natečaja „Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita“, ki ga je pripravila Cinkarna Celje. Z njim želi podjetje širši javnosti približati svoje izdelke in opozoriti na pomen obstoja kemijske dejavnosti v vsakdanjem življenju. Sodelovalo je okoli 1000 mladih iz 40 celjskih srednjih in osnovnih šol, ki so s poslikavami ustvarili zanimive cvetlične lončke, skulpture in korita za zasejevanje cvetlic. Ti odslej krasijo mestno tržnico, krožišča na Hudinji, v Novi vasi in na ulici mesta Grevenbroich ter ograjo podjetja Cinkarna Celje ob Kidričevi cesti. Podjetje se je mladim domiselnim ustvarjalcem zahvalilo za rekorden odziv na natečaj in jih nagradilo. Nekaj utrinkov s celjske mestne tržnice si oglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik