maj 27, 2016

Jože Košir častni občan Zreč

Nekdanji župan občine Zreče Jože Košir je postal častni občan. Laskavi naziv so mu podelili na sinočnji slovesnosti ob občinskem prazniku. Preverite, kdo je dobil še ostala priznanja.

Župan Zreč mag. Boris Podvršnik v družbi letošnjih občinskih nagrajencev.

Aktiven še danes
Novopečeni častni občan Jože Košir je Občino Zreče vodil tri mandate, tako da je pustil velik pečat. Aktiven je še danes. Je član občinskega sveta, dejaven je v številnih društvih, med drugim predseduje Gasilski zvezi Zreče–Vitanje. Posebej ponosen je, ker ga je za častnega občana predlagalo več društev in krajevnih skupnosti, pa tudi sedanji župan Boris Podvršnik. Kaj mu pomeni tako visoko priznanje, Jožetu Koširju prislunite v spodnjem pogovoru.

Podelili tudi občinske grbe
Na slovensnosti ob občinskem prazniku so bili v središču pozornosti še ostali nagrajenci. Zlati grb Občine Zreče je dobil podjetnik Emilijan Fijavž, srebrni grb so podelili poveljniku Prostovoljnega gasilskega društva Zreče, ki je pred kratkim obeležilo 70 let, Marjanu Jelenku, bronasti grb je prejel Odbojkarski klub Swatycomet za številne športne uspehe in spodbujanje zdravega načina življenja med mladimi na Zreškem. "Ponosni smo na dosežke naših ljudi, naših kolektivov, našega gospodarstva. V teh se skriva tudi naša zgodba o uspehu," je ob podelitvi priznanj dejal župan Boris Podvršnik.

Svečani seji je sledil kulturni program z naslovom Sprehod po Zrečah, ki so ga pripravili učenci OŠ Zreče v sodelovanju s KUD Vladko Mohorič Zreče in učenci Glasbene šole.  Svoj pečat dogodku sta dodala tudi Trobilni kvartet Društva godbenikov Zreče z občinsko himno in klub Zreški ART, ki je pred prireditvijo odprl razstavo slik svojih članic z naslovom Bilo je nekoč, danes, jutri ... (GKR)
Fotografije: Izidor Kotnik, Foto Nareks

Datoteke

Jože Košir po prejetem nazivu častni občan