julij 25, 2016

Dobje je praznovalo

17 let je minilo, kar je Dobje postalo samostojna občina. Dan sprejetja zakonodaje, 22. julij, so izbrali za občinski praznik. Letošnjega so počastili z nedeljsko slavnostno sejo in zabavo za vse občane.

Letošnja prejemnika priznanja Občine Dobje Branko Uduč in Suzana Plemenitaš v družbi župana Franca Leskovška.

Kljub težkim časom uspešno leto
Občina Dobje šteje le nekaj več kot tisoč prebivalcev, kot eno najmanjših slovenskih občin tako še toliko bolj občuti vsakršen rez države, ki lokalnim skupnostim namenja vse manj denarja, hkrati pa jim nalaga nove in nove obveznosti. Kljub težkim časom, so v Dobju med lanskim in letošnjim praznikom pod streho uspeli spraviti nekaj pomembnih naložb. Župan Franc Leskovšek izpostavlja predvsem nadaljevanje gradnje povezovalne ceste Jezerce–Suho–Repuš, gradnjo vodovoda skupaj s sosednjo občino Šentjur, ureditev dveh večjih plazov, ki sta ogrožala stanovanjske hiše, obnovo gasilskega doma ter nakup kombija za šolske prevoze. Še podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku.

OŠ Dobje ena uspešnejših v državi
Na nedeljski slovesnosti v počastitev praznika so bili v središču pozornosti nagrajenci. Nagradijo tiste, ki so posebej pomembno zaznamovali lokalno skupnost. Občinski svet je tokrat dodelil dve priznanji občini. Nagradil je ravnateljico Osnovne šole Dobje Suzano Plemenitaš. Šola slavi po inovativnih pristopih k učenju, kar se odraža tudi na učnem uspehu in priznanjih. V minulem šolskem letu je postala Microsoftova šola, kot prva v Sloveniji, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ, prejela je tudi prestižno Kumerdejevo priznanje, ki ga Zavod RS za šolstvo podeljuje za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanje novosti v vzgojno-izobraževalne ustanove. Podrobneje o tem in še čem Suzani Plemenitaš prisluhnite v spodnjem posnetku, Anja Deučman jo je povabila pred naš mikrofon.

Nepozaben jubilej gasilcev
Občinskega priznanja se je razveselil tudi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Dobje Branko Uduč. Letošnje leto je za društvo posebej pomembno, saj obeležuje 40-letnico delovanja. Da si jo bodo posebej zapomnili, so poskrbeli z obnovljenim gasilskim domom, ki so ga s pomočjo občine tudi nekoliko povečali. „Zdaj so naša vozila na varnem, prav tako nam moderen gasilski dom omogoča hitro pripravo za intervencije in tako skrajša naš odzivni čas,“ o pomenu naložbe pravi Uduč, ki poudarja, da občinsko priznanje ni le njegovo, pač pa so zanj zaslužni vsi dobjsnaki gasilci. Kaj je še povedal po prejetem priznanju, prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjala Ines Ljubej. (AD)

Datoteke

Župan Franc Leskovšek o naložbah

Suzana Plemenitaš o delu in priznanju

Branko Uduč o delu in priznanju