junij 21, 2018

Kaj bo v darilnih vrečkah občine Šmarje?

Obdarovanci občine Šmarje bodo v prihodnjem letu prejemali nova protokolarna darila. Na občini so jim želeli dodati tudi uporabno vrednost, da njihova darila ne bi bili le lovilci prahu, ter poudariti zgodbe Šmarja in ljudi, ki tam živijo.

Baročna gravura
Občina Šmarje pri Jelšah je na prvem javnem natečaju izbrala nova protokolarna darila. Tričlanska komisija je med prijavljenimi predlogi iskala darila, ki bi odsevala značilnosti celotne občine. "Želeli smo izvirna darila, ki bi pripovedovala zgodbe iz zgodovine občine Šmarje pri Jelšah, pa tudi da skozi darila predstavimo kulinarične, etnološke in naravne znamenitosti ter ustvarjalnost ljudi, ki tu živijo in delajo," pravi predsednica komisije Sergeja Javornik. Na koncu je komisija za promocijska, priložnostna in protokolarna darila izbrala stekleni nakit, obesek iz lesa jelše, drevo v lončku ter domači čaj in svečo iz lokalnega čebeljega voska, pri čemer so se osredotočili predvsem na stekleno embalažo. Protokolarno darilo najvišjega ranga pa je penina lokalnega Vinogradništva Smole s kozarcema s posebnim vgraviranim vzorcem, ki ga v spodnjem posnetku opisuje avtor Jan Kočica.

Kmalu obljubljajo novi natečaj
Ker so na natečaj prejeli tudi darila, ki jih na koncu niso uvrstili v nabor protokolarnih daril, si želijo, da bi njihovi avtorji v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport in mladino na podlagi svojih predlogov pripravili ponudbo spominkov. Na občini načrtujejo, da bodo natečaj za protokolarna darila razpisali in tako pogosteje osvežili občinska darila, hkrati pa želijo tako k sodelovanju spodbuditi tudi obrtnike in gospodarstvenike. (TMG)

Datoteke

Jan Končica o vzorcu na kozarcih in steklenici