september 25, 2016

Matej Romih dobitnik Ipavčeve plakete

Šentjurčani so proslavili občinski praznik. Z njim čestitajo vsem občankam in občanom ter se s priznanji zahvalijo tistim, ki so še posebej pomembno zaznamovali dogajanje v občini. Letos je najvišje priznanje, Ipavčevo plaketo, prejel glasbenik Matej Romih.

Letošnji dobitniki priznanj občine Šentjur z županom.

Priznanja letos v moške roke
Na sobotni slovesnosti v Ipavčevem kulturnem centru je župan Marko Diaci na predlog pristojne občinske komisije podelil tudi priznanja in Ipavčevo plaketo. Priznanja so si prislužili župnik s Ponikve Alojz Kačičnik, predsednik Krajevne skupnosti Prevorje Damjan Maček in dolgoletni nekdanji predsednik Društva upokojencev Šentjur Stanislav Zupanc. Najžlahtnejše letošnje priznanje, Ipavčeva plaketa, pa je šla v roke Mateja Romiha. Učitelj glasbe na dveh šolah vodi tudi več zborov, največje uspehe, tudi mednarodne, je požel z Mešanim pevskim zborom Zarja iz Šentvida pri Planini. Vodil ga je kar 25 let, pred kratkim pa je dirigentsko palico predal mlajši generaciji. Na slovesnonsti v Ipavčevem kulturnem centru so ga člani preseneteli in še enkrat jim je oddirigiral. Kaj je povedal po čustvenem večeru, prisluhnite v spodnjem posnetku. Anja Deučman je prav tako pred naš mijrofon ujela prejemnike priznanj.

Nagradili tudi učence
So pa ob šentjurskem prazniku nagradili tudi nauspešnejše učence šol v občini. Nagrade so prejeli Mojca Kukovič iz OŠ Ponikva, Teodor Vodeb iz OŠ Dramlje, Ana Slomšek iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, Tanja Seničar iz OŠ Hruševec, Nuša Gračnar iz OŠ Planina, Jan Žekar iz OŠ Slivnica, Neža Vrečko iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev ter Leon Reberšak iz Šolskega centra Šantjur. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Dobitnik Ipavčeve plakete, glasbenik Matej Romih

Dobitnik priznanja, predsednik KS Prevorje, Damjan Maček

Prejemnik priznanja, nekdanji predsednik DU Šentjur, Stanislav Zupanc

Prejemnik priznanja, župnik s POnikve, Alojz Kačičnik