oktober 21, 2016

Na Prevorju nova sezona Aninih večerov

Na Prevorju se začenja nova sezona Aninih večerov. Kulturno društvo Prevorje jih prireja že deveto leto. Obeta se šest tematskih pogovornih dogodkov, na katerih bodo gostili zanimive sogovornike. 

Aninim večerom lahko prisluhnete vse do konca marca, vsak tretji petek v mesecu na podružnični osnovni šoli na Prevorju.

Prvo srečanje z Ivanom Sivcem in Karlom Gržanom
Kot pojasnjuje predsednica Kulturnega društva Prevorje Danica Vračun Hercog, so Anini večeri ime dobili po cerkvi Svete Ane na Prevorju, njihov pobudnik je bil pater Karel Gržan, ki je nekoč služboval v tem kraju. Srečanja, namenjena druženju in širjenju obzorij, so krajani ohranili tudi po njegovem odhodu. Vse do konca marca se bo tako zvrstilo šest tematskih pogovornih dogodkov, na katerih bodo gostili zanimive sogovornike. Gosta nocojšnjega, 1. Aninega večera bosta mag. Ivan Sivec in pater Karel Gržan, pogovarjala se bosta o Veroniki Deseniški in rodbini celjskih grofov, pridružil se jima bo še slikar Jože Barachini, ki je naslikal portrete celjskih knezov in jih bo na Prevorju tudi razstavil. V prihodnjih mesecih si bodo dolge zimske večere na Prevorju krajšali z razmišljanji zanimivih Slovencev o zdravstvu, kulturi, kmetijstvu in duhovnosti. Kot z zadovoljstvom ugotavlja Vračun Hercogova, je za Anine večere vseskozi precej zanimanja. Verjame, da bodo tudi v tej sezoni dobro obiskani. (SP)