julij 23, 2016

Plaketi slatinske občine podjetniku in zbiratelju

Na petkovi slovesnosti ob občinskem prazniku občine Rogaška Slatina so bili v središču pozornosti občinski nagrajenci. Najvišji letošnji priznanji, občinski plaketi, sta prejela podjetnik Marijan Bračun in zbiratelj Robert Reich.

Dobitniki letošnjih nagrad: Darinka Bastašič, Cvetka Pažon v imenu ZŠAM, Marijan Bračun, Robert Reich in brat Velimira Krkleca (od leve proti desni) z županom Brankom Kidričem.

Podjetnik s čutom za sočloveka
Prihodnje leto bo minilo 30 let, kar se je Marijan Bračun podal na samostojno podjetniško pot. Zemeljska dela so njegovo poslanstvo, okolica pa njegov trud izjemno ceni predvsem zato, ker mu ni nikoli težko priskočiti na pomoč, bodisi ob naravnih nesrečah bodisi, ko društva zbirajo donacije za najrazličnejše projekte. Občinski svet mu je plaketo občine podelil za prispevek h gospodarskemu razvoju v občini ter za pomoč številnim društvom. »Res sem zelo vesel te plakete, po toliko letih dela je res krasno, da te predlagajo za takšno priznanje, resnično zahvala vsem. Seveda se bom trudil dobro delati še naprej, pa tudi pomagati z donacijami, kolikor bo le v moji moči,« je povedal Bračun po včerajšnjem prejemu plakete.   

4,5 milijona klikov
»Plaketa je eden od dokazov, da delam dobro, seveda pa je tudi spodbuda za naprej,« pa je prav tako navdušen dejal še en dobitnik slatinske občinske plakete, Robert Reich. Pred slabimi štirimi leti je vzpostavil Facebook stran Rogaška Slatina nekoč. Ljubiteljsko je na njej začel objavljati stare razglednice in fotografije. Ni si mislil, da bo stran doživela tako dober odziv, toliko komentarjev in toliko prejetih fotografij. Danes ima že več kot 3.000 sledilcev, kot kaže statistika, pa je bilo ogledov že okoli štiri milijone in pol. Zbiratelj je našel odličen način, kako zgodovino približati tudi mlajšim generacijam ter hkrati promovirati občino.

Komu priznanja?
Poleg plaket je župan Branko Kidrič na slovesnosti ob občinskem prazniku podelil tudi priznanja občine. Športna delavka Darinka Bastašič ga je prejela za prispevek k športni vzgoji otrok, Združenje šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina za prispevek k prometni varnosti v občini, reševalec Velimir Krklec pa za prispevek k zdravstveni varnosti občanov ter za osveščanje pri uporabi defibrilatorjev.

Naložbe gonilo razvoja
Občinski praznik je vsako leto tudi priložnost za pregled opravljenega dela v občini. Obdobje med lanskim in letošnjim praznikom je prineslo nekaj večjih pridobitev. Župan Branko Kidrič je med drugim izpostavil garažni hiši Promenada in Teater, prenovljen Zdraviliški park pri paviljonu Tempel, ureditev humanitarnega centra, obnove več cest ter dokončanje kolesarskih stez. Izpostavil je tudi postorjeno v prvi polovici tega mandata ter še nekaj dosežkov dosedanjih 22 let, od kar je bila ustanovljena občina Rogaška Slatina. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Župan Branko Kidrič o naložbah