maj 21, 2018

Podeželska turistična društva za prepoznavnost manjših krajev

Šmarski Aškerčev trg so v soboto zapolnila turistična društva iz vse Slovenije. S kulinarično ponudbo, značilno za svoje kraje, rokodelskimi izdelki in turistično ponudbo so vabili obiskovalce.

V Šmarju se je predstavilo okoli 40 društev iz vse Slovenije. (Foto: Štajerski val)

Izkušnje in nove ideje
V plenarnem delu je člane društev nagovoril etnolog Janez Bogataj, ki je spregovoril prav o turističnih spominkih in darilih s področja kulinarike. Člani različnih društev so si enotni, da so za njihovo delovanje takšne prireditve še kako koristne. Pravijo, da se s pomočjo druženj učijo drug od drugega, si izmenjajo primere dobrih praks, nasvete ter se jim tako utrnejo nove zamisli, da pa pogrešajo sodelovanje mlajših generacij pri ohranjanju turističnih zgodb.

Za večji obisk
Poznavanje Slovenije in uspešne zgodbe so iskali tudi na terenu, saj si po uradnem delu srečanja radi ogledajo znamenitosti kraja, ki gosti druženje. Tudi zato si v Javnem zavodu za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah po besedah direktorice Melite Bevc s pomočjo takšnih prireditev obetajo širjenje znanja o kraju in tudi večji obisk. Kaj so še povedali udeleženci in kje vidijo izzive za slovenski podeželski turizem, pa izveste v spodnjih posnetkih. (TMG)

Datoteke

Kakšne so priložnosti za turizem na podeželju

Udeleženci o takšnih prireditvah

Anketa med udeleženci