maj 25, 2016

Poletje v Celju bo vroče in pestro

Poletje v Celju, ki letos praznuje 20-letnico, bo znova postreglo s pestrim kulturnim, glasbenim in družabnim utripom. Obeta se več kot 100 dogodkov. Organizatorji so poskrbeli tudi za nekaj novosti.

Poletje v Celju bo mogoče užiti tudi na Mestni plaži, kjer so že pripravili poletno vzdušje.

Živahno po vsem mestu
Dogodki letošnjega Poletja v Celju bodo od začetka junija do konca avgusta na kar devetih lokacijah, in sicer na Krekovem trgu, Glavnem trgu, Trgu pred mestnim kinom Metropol, Starem gradu Celje, pri Vodnem stolpu, v Knežjem dvorcu, atriju Celjskega mladinskega Centra in v lapidariju celjske knjižnice. Nova prireditveni prostor je Trg celjskih knezov pri celjski občini. Osrednji program je pripravil Zavod Celeia Celje, ki je k sodelovanju povabil tudi ustvarjalce celjske ljubiteljske kulture in številne goste. Obetajo se koncerti, glasbeni in gledališki nastopi, različni festivali. Novost tokratnega Poletja v Celju bo mestna igralnica na Glavnem trgu. Kreativna igrala bodo namenjena tako najmlajšim kot starejšim obiskovalcem.

V kino pod grajskimi zvezdami
Ena izmed novosti je tudi Kino pod grajskimi zvezdami, ki ga pripravlja Mestni kino Metropol. Kar sedem projekcij se obeta v mogočnem ambientu Starega gradu. Gledalci si bodo lahko na 14 metrskem platnu ogledali aktualno filmsko ponudbo, tudi nekaj predpremier in premier. Kino na prostem sicer ni nova ideja, nastala je pred več kot desetimi leti, v poletnem času pa so filme predvajali na različnih koncih mesta.

Vrhunca muzikal in srednjeveška prireditev
Med vrhunce letošnjega poletja v knežjem mestu lahko štejemo tudi veliko premiero prvega celjskega muzikala Veronika Deseniška, ki bo obudil znamenito zgodbo o ljubezni, političnih spletkah in burni zgodovini Celjskih grofov. Luč sveta bo ugledal na Starem gradu Celje 5. julija. Konec avgusta bo na sporedu še dvodnevna srednjeveška prireditev Dežela Celjska vabi. Mestno jedro in Stari grad bosta zaživela v duhu srednjeveških glumačev, tržnične ponudbe, vitezov, grajskih gospa, srednjeveških glasbenikov, konjenikov in številnih drugih likov tistega obdobja. Pripravljajo delavnice in ustvarjalnice, srednjeveška tekmovanja in pokušine različnih dobrot.