junij 22, 2017

Poljčanski nadzorniki z novim predsednikom

Zdrah okrog nadzornega odbora občine Poljčane je najverjetneje konec. Nadzorni odbor v dveh letih ni naredil skoraj nič, prvi nadzornik Bojan Podgornik pa naj bi celo ponarejal uradne dokumente. Zato se je moral umakniti. Te dni ga je nasledil Primož Obreht.

Primož Obreht napoveduje, da vpletanja politike v delo nadzornega odbora ne bo dopuščal. Zavzema se za strokovnost in transparentnost.

Podgornik je moral oditi, ker je izgubil zaupanje
Zdaj že nekdanji predsednik poljčanskih nadzornikov Bojan Podgornik, na funkcijo ga je predlagala lokalna SDS, je dlje časa povzročal sive lase delu poljčanskih svetnikov in županu Stanetu Kovačiču predvsem zaradi arogantnega odnosa. Kljub številnim pozivom, naj se loti dela, se ni kaj dosti spremenilo. Izgovarjal se je, da člani nadzornega odbora ne prihajajo na seje in z njim slabo sodelujejo. Sodu pa je izbilo dno, ko naj bi želel prerezati zapečateno knjigo obračunskih izmer, vendar mu je sodelavka na občinski upravi to preprečila. Zaradi tega je povsem izgubil zaupanje večine svetnikov in župana. Le še vprašanje časa je bilo, kdaj ga bodo zamenjali. Te dni je vodenje nadzornega odbora prevzel 35-letni univerzitetni diplomirani pravnik Primož Obreht, ki vodi Center za pravno pomoč v Slovenski Bistrici, z družino pa živi v Poljčanah. Kot boste slišali v spodnjem posnetku, napoveduje transparentno, strokovno in učinkovito delo. Saj da bodo le tako lahko znova povrnili zaupanje v delo nadzornega odbora, ki mora dosledno bdeti nad gospodarnim poslovanjem občine. (BF)

Datoteke

PRVI NADZORNIK PRIMOŽ OBREHT