april 22, 2018

Šentjurjeva sobota tudi letos pestra

Šentjurski Zgornji trg je tudi letos gostil enega od dogodkov Šentjurjevega – Šentjurjev sejem. Obrtniki so razstavili svoje izdelke, kmetje svoje pridelke, obiskovalci pa so lahko poskusili tudi Šentjurjeve kisle juhe.

Najboljšo kislo juho so pripravili v KS Šentjur - Rifnik.

Kaj je ponudil letošnji sejem?
Vrhunec dogajanja v okviru Šentjurjevega je tudi letos ponudil pester nabor sejemske ponudbe – od lončarskih izdelkov, domačih kulinaričnih dobrot, do izdelkov iz usnja, lanu in volne, mojstri pa so pokazali še leseno orodje in kovaške izdelke. Številni obiskovalci so se odpravili na vsakoletni Jurijev pohod, najmlajši so uživali na Jurčkovanju, najmočnejši pa so se pomerili v vlečenju vrvi. Zvečer so se pred zabavo z ansamblom Okrogli muzikanti predstavili še narodnozabavni ansambli in pevci. Nekaj vtisov s sejma smo zbrali v spodnjem posnetku.

Zlata kuhalnica pod Rifnik
Organizatorji tudi letos niso pozabili na tradicionalno kuhanje kisle juhe. Tokrat se je s svojimi recepti pomerilo osem krajevnih skupnosti občine Šentjur. Tričlansko komisijo je najbolj prepričala juha Krajevne skupnosti Šentjur – Rifnik. Štirje člani, ki so se lotili priprave pravijo, da jim je zmago prinesel »čarobni recept glavnega kuharja, česar pa se ne sme izdati«.

Do 2. maja
Šentjurjevo pa bo popestrilo tudi dogajanje prihajajočega tedna. Najprej se obeta že 28. Šentjurjeva revija odraslih pevskih zborov. Člani Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur bodo tudi letos razstavili svoje starodobne avtomobile in motorje. Dogajanje pa se bo zaključilo 2. maja s tradicionalnim etno koncertom. Letos na Botričnico prihaja skupina Getonka. (TMG)

Datoteke

Obiskovalci o Šentjurjevem