julij 22, 2017

Slatinčani so praznovali

Občina Rogaška Slatina je sinoči obeležila občinski praznik, ki ga sicer praznuje 26. julija. V ospredju slovesnosti so bili letošnji občinski nagrajenci, ki jim je župan Branko Kidrič izročil tri priznanja občine in dve plaketi.

Letošnji nagrajenci z županom.

Komu priznanja?
Občinska priznanja so šla letos v roke Dragu Žekarju, za dolgoletno kakovostno izvajanje pogrebne in pokopališke dejavnosti, Planinskemu društvu Vrelec-Rogaška za 50 let delovanja ter za izjemen prispevek k razvoju pohodništva v občini, prejela pa ga je tudi Darja Belič, za aktivno udejstvovanje v utripu občine, ki ga uresničuje kot dolgoletna zborovodkinja. Plaket občine sta se letos razveselila dva nagrajenca, oba podjetnika. Za uspešno delo na gospodarskem področju in kot spodbudo za naprej sta ju prejela Franci Žerak in Robi Pažon, ki vodi podjetje Panles.

Za Rogaško Slatino uspešno leto
Kot je v svojem nagovoru poudaril župan Branko Kidrič je za Rogaško Slatino, kljub nič kaj rožnatim časom, uspešno leto. Med uresničenimi projekti in naložbami v zadnjih desetih letih je izpostavil izgradnjo petih krožišč, petih garažnih hiš, 35 kilometrov kolesarskih stez prenovili so tudi okoli 50 kilometrov lokalnih cest. To je bila po njegovih besedah osnova, da so letos pozornost namenili nekoliko manj obremenjenim in manj pomembnim lokalnim cestam. S pomočjo državnega denarja so obnovili tudi slab kilometer dolg odsek zunanje obvoznice. Z letošnjim letom so dokončno urejeni tudi poslovilni objekti na vseh treh pokopališčih v občini. Načrtov tudi za naprej ne manjka, a kot je poudaril župan Kidrič, o njih velja govoriti, ko bodo uresničeni. (NS)

Galerija slik