april 24, 2018

V Slovenski Bistrici bodo gradili še en vrtec

Konec februarja prihodnje leto bo v Ozki ulici v Slovenski Bistrici stal novi vrtec. Tako bodo otroke, ki so zdaj razpršeni po več lokacijah v mestu, združili pod skupno streho. Slovenjebistriška občina je v ta namen zagotovila dober milijon evrov. Gradnja se bo začela v teh dneh.

Vsaka enota slovenjebistriškega vrtca ima svoj znak. Sonček nosi ime enota, ki bo čez 10 mesecev dočakala nove in sodobno opremljene prostore.

V Sončku bodo čez 10 mesecev še bolj sijali
Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica ima v slovenjebistriški, oplotniški, makolski in poljčanski občini 15 oddelkov. V enoti Sonček v središču Slovenske Bistrice na boljše pogoje čakajo že dlje časa. Če bo šlo vse po predvidevanjih bodo nov vrtec dočakali februarja. Jutri bo pogodbo za izvedbo gradbenih del župan Ivan Žagar podpisal s slovenjebistriškim podjetjem Krt Gradbeništvo. Kot pravi, so vrtci med prednostnimi naložbami v lokalni skupnosti: "Lani smo odprli novi vrtec na Črešnjevcu, te dni bodo torej zabrneli stroji v Ozki ulici, medtem pa pripravljamo razpis za gradnjo vrtca v Laporju. Potem nas čaka le še naložba na Keblju, tudi tam moramo otrokom in vzgojiteljicam zagotoviti boljše pogoje za delo in bivanje," napoveduje Žagar. V novem vrtcu v Ozki ulici, ob južnem delu grajskega obzidja, bo prostora za tri oddelke. Njegova bruto tlorisna površina bo 792 kvadratnih metrov, objekt bo v obliki črke L. Igralnice bodo imele garderobe in sanitarije ter dostop na pokrite terase. Večnamenska dvorana bo namenjena športnim, družabnim in kulturnim prireditvam. Nova bo tudi razdelilna kuhinja s spremnimi prostori. Podstrešna etaža bo namenjena upravi vrtca in zaposlenim. (BF)