junij 24, 2016

V šmarskem zdravstvenem domu vendarle dvigalo

Številnim bolnikov v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah je odslej omogočen lažji dostop do prvega nadstropja. Dobili so namreč težko pričakovano dvigalo.

Dvigalo pritličje povezuje z laboratorijem, ambulanto družinske medicine in zobozdravstvenima ambulantama v prvem nadstropju.

Pridobitev za bolnike in zaposlene
"Dostop do prvega nadstropja, kjer so laboratoriji, ambulanta družinske medicine in zobozdravstveni ambulanti, je z dvigalom olajšan predvsem starejšim, ki se po stopnicah morda težje povzpnejo, in tistim, ki tega ne zmorejo," o pridobitvi pravi vršilka dolžnosti direktorice Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič ter dodaja, da dvigalo tudi zaposlenim omogoča lažjo oskrbo ambulant s potrebnim materialom in opremo. Za dvigalo so si Šmarčani prizadevali več let. Doslej so nedostopnost prvega nadstropja reševali tako, da so zdravniki do bolnikov, ki niso mogli po stopnicah, prihajali v pritličje, včasih - na primer za zobozdravstvene storitve - pa so morali ljudi tudi nositi v zgornje nadstropje. Dvigalo so zgradili pri prvem vhodu v zdravstveno postajo, pri pediatriji. Ob njem so uredili še novo dispečersko sobo za dežurne reševalce. Posodobitvi sta stali približno 67 tisoč evrov.  

Naložb še ni konec
Z gradnjo težko pričakovanega dvigala novosti v zdravstveni postaji še ni konec. A z nekaterimi naložbami so se odločili še počakati, predvsem zato, ker še ni povsem dorečenih načrtov države z urgentnimi centri in tako imenovanimi sateliti – enega od njih naj bi vzpostavili tudi v Šmarju pri Jelšah. Za več informacij o tem prisluhnite Ireni Nunčič v spodnjem posnetku. Šmarski zdravstveni dom ima sicer v načrtu tudi obnovitev sanitarij, dodatno ambulanto družinske medicine, nove prostore za okulistično ambulanto, ki jih načrtujejo še letos, in notranji prehod. To pomeni, da bolnikom za prehajanje iz enega dela stavbe v drugega ne bi bilo več treba iz zdravstvenega doma. (TMG)

Datoteke

Irena Nunčič o satelitskem urgentnem centru