avgust 21, 2017

V zreških Dobrovljah bo ena lepših sosesk

Če iščete prostor za stanovanjsko gradnjo, se vam priložnost ponuja v zreški krajevni skupnosti Dobrovlje. Parcele na sončni legi ob pogledu na Konjiško goro bodo velike od 600 do 700 kvadratnih metrov. Občina Zreče zagotavlja, da cene ne bodo oderuške. Zanimanje za nakup je precejšnje.

Ta travnik v Dobrovljah bo kmalu gradbišče, sredi novembra pa na njem urejene parcele, pripravljene za prodajo.

Začenja se komunalno urejanje parcel
V Dobrovljah, na meji med konjiško in zreško občino, bo zrasla nova stanovanjska soseska. Vso potrebno infrastrukturo za gradnjo šestih stanovanjskih hiš bo do sredine novembra zgradilo podjetje GMI, Inženiring in vzdrževanje iz Slovenskih Konjic. Pogodba je težka 182 tisoč evrov, 115 tisočakov bo prispevala država. Delovni stroji bodo zabrneli konec tega meseca. "Izbrano konjiško podjetje, ki je bilo na razpisu cenovno najugodnejše, bo uredilo dovozno cesto, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo in čistilno napravo. Napeljalo bo tudi električne vode ter telekomunikacijske vode. Predvideni sta še ureditvi javne razsvetljave in ceste po soseski," pojasnjuje Štefan Posilovič iz zreške občinske uprave.

Cene parcel okoli 40 tisočakov
Zanimanje za parcele je precejšnje. Ne le med domačini, potencialni kupci se oglašajo tudi od drugod. "Z novimi parcelami občina ne namerava služiti. Zato bodo cene relativno ugodne. Predvidevamo, da se bodo gibali okoli 40 tisoč evrov, upam, da še kako evro manj," zagotavlja Posilovič. Parcele bodo naprodaj še pred koncem letošnjega leta. Razpis za zbiranje ponudb zainteresiranih kupcev boste tako našli pozno jeseni ali v začetku zime na spletni strani občine Zreče. Nova stanovanjska soseska v Dobrovljah bo ena lepših v Dravinjski dolini, na sončni legi s pogledom na Konjiško goro. (BF)