september 13, 2016

MOS – izložba podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti

V Celju so odprli 49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Na njem se bo do nedelje predstavljalo 1.500 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Premier Miro Cerar je na odprtju izpostavil nekaj spodbudnih številk. Iz ust predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Branka Meha pa je bilo slišati tudi kritike.

Na celjskem sejmišču je bila že prvi dan precejšnja gneča.

Boljši časi za gospodarstvo
„Celje in ta sejem spet ponujata izložbeno okno za številna slovenska podjetja. Seveda se tu predstavljajo tudi tuja podjetja, kar me zelo veselo, kajti tudi z vlado se močno zavzemam, da se Slovenija vedno bolj odpira, da prihajajo k nam tuja podjetja, da imamo stike s čim več državami, da je Slovenija prepoznavna,“ je ob odprtju 49. MOS-a dejal predsednik vlade Miro Cerar in dodal, da je sejem prava izložba podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti. Postregel je z nekaj številkami, ki gospodarstvu napovedujejo boljše čase ter hkrati obljubil nadaljnjo podporo države in pozval k več optimizma. Podrobneje premierju prisluhnite v spodnjem posnetku.

Podjetniki želijo biti večkrat uslišani
Da se stanje v podjetništvu in gospodarstvu izboljšuje, je potrdil tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Branko Meh. Po njegovih besedah so h gospodarski rasti največ pripomogli prav podjetniki in obrtniki, ki da predstavljajo kar 99 odstotkov vseh registriranih podjetij v Sloveniji in zaposlujejo več kot polovico ljudi, zaposlenih v gospodarstvu. A premalokrat so uslišani. „Neposluh vlade se mi zdi nelogičen, ker vsi vemo, da če bo šlo dobro slovenskemu gospodarstvu, bo šlo dobro vsem prebivalcev Slovenije,“ je kritično poudaril Meh. Na kaj je še opozoril, prisluhnite v spodnjem posnetku.

Kaj še prinaša MOS?
MOS na celjsko sejmišče poleg sejemskih predstavitev prinaša še številne ostale dogodke, kot so strokovnja srečanja, predavanja, pa tudi zabava. Podrobnejši program najdete TUKAJ. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Premier Miro Cerar na MOS-u

Predsednik OZS Branko Meh na MOS-u