februar 19, 2018

Na Celjskem ropali in pretepali pred otroki

Znane so podrobnosti nasilnih ropov, ki so se zadnje mesece dogajali na širšem Celjskem. Dejanj so osumljeni 27-letni Velenjčan, 25-letni Ljubljančan ter 27- letnik in 17-letnica iz Ljubljane, ki sta začasno bivala na Obali. Vsi štirje so v priporu. Kriminalisti so to dopoldne prostost odvzeli še trem, ki jih sumijo, da so pri ropih sodelovali.

Nasilnim roparjem grozi do 15 let zapora. (Foto: Štajerski val)

Ropali premožnejše družine
Kot je na novinarski konferenci pojasnil Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije na celjski policijski upravi, je četverica svoj roparski pohod v zadnjih treh mesecih izvajala na območju Celja, Velenja in Žalca. V večernih urah so osumljenci pozvonili na vratih stanovanjskih hiš in nasilno vstopili. Svoje žrtve, gre za premožnejše družine, so zvezali, jih pretepali in jim grozili z orožjem, da bi jim razkrili, kjer hranijo denar in vrednejše predmete. Eni izmed žrtev so z udarci zlomili nos in poškodovali čeljust. Priče teh nasilnih dejanj so bili tudi majhni otroci. Pri ropu ene družine so bili prisotni trije otroci, stari od enega do dvanajstih let. V zadnjem ropu, ki se je pred manj kot desetimi dnevi zgodil na območju Žalca, so nasilni roparji streljali pred hišo in v njej, ustrelili so celo psa. Po Turkovih besedah je šlo v vseh primerih za izredno nasilna in brutalna dejanja.

Prostost odvzeli še trem
Štirje osumljenci, ki so vsi državljani Slovenije in so jim kriminalisti prostost odvzeli v petek, so v ropih odnesli za okoli 90.000 evrov gotovine in zlatnine. Del denarja so kriminalisti med hišnimi preiskavami našli, prav tako orožje, ki so ga uporabljali roparji, zlatnine niso odkrili. Vse štiri so že privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanje odredil pripor. Grozi jim do 15 let zaporne kazni. So pa kriminalisti to dopoldne prostost odvzeli še trem osebam, ki jih sumijo, da so sodelovali pri ropih. Gre za Ljubljančana, stara 18 in 28 let, ter za 20-letnega državljana Srbije, ki je začasno bival na Obali. (NS)