marec 12, 2017

Na Celjskem sejmu premier o pomenu čebelarstva

Še danes Celjski sejem gosti sejme Flora, Poroka, Altermed in ApiSlovenija. V treh sejemskih dneh se je na celjskem sejmišču predstavilo več kot 420 razstavljavcev.

Ministrstvo za kmetijstvo je v okviru ApiSlovenije znova razstavilo svoj interaktivni paviljon Čebelji svet.

ApiSlovenijo obiskal tudi premier
Sejemski trojček Flora, Poroka in Altermed spremlja tudi ApiSlovenija. Letošnji že 40. čebelarski posvet je odprl premier Miro Cerar. »Vemo, kako pomembne so čebele za naša življenja, za našo naravo, tudi za obstoj človeka. Zato je prav, da poudarjamo, da jih moramo spoštovati,« je izpostavil ter se čebelarjem zahvalil za marljivo delo. V okviru ApiSlovenije je Čebelarska zveza organizirala tudi mednarodno konferenco. Na njej so sodelovali čebelarji iz Slovenije, Srbije, Bolgarije, Avstrije, Slovaške, Hrvaške in Irske.

Cerar obljubil podporo čebelarjem
»Slovenci smo v samem vrhu svetovnega čebelarstva,« je še poudaril Cerar. Dejal je, da je zelo ponosen na uspeh slovenskih čebelarjev pri uveljavitvi 20. maja za svetovni dan čebel. Prav tako pa je Čebelarski zvezi obljubil podporo pri kandidaturi za za izvedbo kongresa Apimondia 2021 v Celju. Njegovemu razmišljanju o obeh mednarodnih dosežkih ter o prihodnosti slovenskega čebelarstva prisluhnite v spodnjemu posnetku. Kaj še prinaša nedelja na Celjskem sejmu, pa preverite TUKAJ. (TMG)

Datoteke

Miro Cerar o svetovnem dnevu čebel

Miro Cerar o Apimondii

Miro Cerar o prihodnosti čebelarstva