april 21, 2015

Na Celjskem sejmu v znamenju industrije

Danes je na Celjskem sejmu vrata odprl strokovni sejemski četvorček. Več kot 650 razstavljavcev iz 31 držav bo prihodnje štiri dni predstavljalo novosti na področju industrije.
Minister za gospodarstvo in tehnologijo Zdravko Počivalšek, izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar, podžupanja Celja Darja Turk, direktorica celjske občinske uprave Tina Kramer in poslanka Margareta Guček Zakošek ob odprtju sejmov.
Dnevi strok za izmenjavo dobrih praks in razvoj panog

Sejemski dnevi na strokovnem četvorčku so tematsko obarvani, vsak dan bo posvečen eni izmed panog. Prvi sejemski dan je tako v znamenju grafične industrije in industrije pakiranja. Med drugim bo govora o izzivih embalažne panoge ter razvoju aktivne inteligentne in nanoembalaže. Jutri se bodo na sejmišču zbrali strokovnjaki s področja plastičarstva in livarstva. Predstavili bodo nove postopke obdelave materialov, razvojne projekte in opremo. Predzadnji sejemski dan bo v ospredju kovinska industrija in drugo mednarodno poslovno mreženje kovinske industrije in industrije plastike s poudarkom na avtomobilski industriji. Zadnji dan letošnjega sejemskega četovorčka bo še dan varilne tehnike s tradicionalnim državnim tekmovanjem varilcev.

Industrija vlečni konj slovenskega gospodarstva

Slovensko gospodarstvo, ki zadnje mesece beleži manjšo rast, se pri tem pomembno opira na industrijo. Nekoliko ugodnejši pogoji so industrijski panogi omogočili lažje prilagajanje razmeram na svetovnih trgih. Njen pomen je ob odprtju sejemskega četvorčka izpostavil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je poudaril, da na ministrstvu pripravljajo vrsto ukrepov, s katerimi bodo omogočene gospodarske spodbude in krepitev poslovnega okolja.

V ospredju tudi mladi in izobraževanje

V Celjskem sejmu so letos k sodelovanju in soustvarjanju sejemske ponudme povabili tudi različne izobraževalne institucije. Šole in fakultete bodo predstavile posebne dosežke, med njimi nagrajene raziskovalne naloge, inovacije in prototipe. Posebna pozornost bo posvečena tudi promociji strokovnega in poklicnega izobraževanja. Na to temo se obeta več strokovnih posvetov in okrogla miza. (NS)

Galerija slik