junij 29, 2016

Na čelu Celjskega mladinskega centra Tina Rosina Košir

Celjski mestni svetniki so na torkovi seji izglasovali predčasno razrešitev dosedanje direktorice Celjskega mladinskega centra Glorjane Veber. Odnesle so jo številne nepravilnosti, ki jih je razkrila revizija poslovanja. Za vršilko dolžnosti so imenovali pravnico Tino Rosina Košir.

Tina Rosina Košir je bila do sedaj vodja službe za poslovne prostore na Mestni občini Celje, opravlja pa tudi funkcijo občinske svetnice v Žalcu.

Stanje ni rožnato
Mestni svet celjske občine je v predlogu razrešitve Glorjani Veber med drugim očital, da svetu zavoda ni dajala pravočasnih, točnih in resničnih informacij o poslovanju, da, kot je razvidno iz revizijskega poročila, ni sprejemala potrebnih poslovnih odločitev za preprečitev izgube in da o polletnem primanjkljaju ni pravočasno obvestila sveta zavoda. Izgubo, v višini 47 tisoč evrov, je sicer že pokrila celjska občina. Kot je na seji pojasnil župan Bojan Šrot, so Glorjani Veber v zadnjih desetih dneh večkrat neuspešno skušali izročiti dokumentacijo o razrešitvi.

Odločitev svetnikov soglasna
Celjski svetniki so bili včeraj enotni, s 25 glasovi za so izglasovali razrešitev Glorjane Veber. Za vršilko dolžnosti direktorice so imenovali pravnico Tino Rosina Košir, ki je sicer trenutno zaposlena na celjski občini. Funkcijo bo opravljala do izbire novega direktorja oziroma največ eno leto. Rosina Koširjeva je povedala, da stanje v mladinskem centru ni rožnato, a da še nima povsem popolne slike, saj doslej ni imela pooblastil, da bi lahko pregledala vso poslovno dokumentacijo. Dodala je, da ji je bilo do imenovanja na voljo le revizijsko poročilo. Razrešene dosedanje direktorice Glorjane Veber na seji ni bilo, tik pred zdajci naj bi se opravičila, da je v bolniškem staležu. To dopoldne nam je poslala pisno izjavo, v kateri je vse očitke zoper njo znova ostro zavrnila. V spodnjem posnetku prisluhnite Tini Rosina Košir o izzivih na novem delovnem mestu. (NS)

Datoteke

TINA ROSINA KOŠIR O NOVIH IZZIVIH