junij 30, 2016

Na Debelem rtiču znova čarajo nasmehe

To poletje bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič znova letovalo 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Že 14. leto jim brezskrbne počitnice na morju omogoča celjski trgovec Tuš s partnerji, v okviru projekta Pričarajmo nasmeh.

Otroci so poslovnemu direktorju Skupine Tuš Gregorju Štampoharju v zahvalo podarili sliko, ki so jo izdelali sami.

Odložili skrbi in se predali morskim užitkom
Da ima morje resnično neko povsem drugo energijo, smo se prepričali tudi sami. Obiskali smo prvo letošnjo skupino otrok, kar 120 jih je, v kateri so med drugim tudi otroci iz naših krajev - iz Šentjurja, Šmarja pri Jelšah, Laškega in Žalca. Vsakdanje skrbi so vsaj za teden dni, kolikor bo trajalo njihovo letovanje na Debelem rtiču, postavili v kot. Poletne dni preživljajo v družbi mentorjev, prostovoljcev in drugih zaposlenih v mladinskem letovišču, plavajo v morju, ustvarjajo na delavnicah, se skupaj z različnimi strokovnjaki učijo novih stvari. Njihovi nasmehi, pripravljenost za pogovor in igrivost povedo vse, skrbi je, vsaj za čas, odpihnil morski veter. Prva letošnja skupina se bo od morskih radosti poslovila v soboto, ko na Debeli rtič prihajajo novi otroci. Do konca avgusta jih bo skupaj prišlo kar 500.

Pomaga Rdeči križ
Pri izbiri otrok Tuš sodeluje z Rdečim križem Slovenije in različnimi centri za socialno delo po Sloveniji. Stari so med 7 in 14 let. Ob našem obisku je generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole poudarila: »Nekateri otroci poleg težke ekonomske situacije občutijo tudi socialno izključenost. Hvaležni smo za ta projekt, ki pomaga reševati tudi to problematiko.« Na Pričarajmo nasmeh je ponosen tudi poslovni direktor Skupine Tuš Gregor Štampohar: "Resnično smo veseli, da lahko vsako leto 500 otrok popeljemo v svet igre, drugačnosti in jim omogočimo počitnice v krogu svojih vrstnikov. V 14. letih bomo to izkušnjo omogočili že 7.100 otrokom, kar je enakovredno kar tretjini vseh prvošolcev, ki so pravkar osvojili prvo stopničko osnovnošolskega izobraževanja.« V spodnji galeriji si oglejte, kako se otroci zabavajo na Debelem rtiču, v posnetku pa prisluhnite, kaj počnejo. (NS)

Galerija slik

Datoteke

KAJ POČNEJO OTROCI NA DEBELEM RTIČU?