junij 15, 2017

Na Dobrni danes praznično

Dobrna je ena manjših slovenskih občin, v kateri prizadevno in z optimizmom kljubujejo razvojnim izzivom. Največ vlagajo v vodooskrbni in kanalizacijski sistem ter prenovo lokalnih cest. Če država ne bi klestila povprečnine, pa bi imeli razlogov za zadovoljstvo še več.

Občina Dobrna z nekaj več kot 2000 prebivalci se ponaša z bogato kulturno in naravno dediščino, ki sega daleč v zgodovino. Sloves ji med drugim daje zdravilni vrelec.

Tudi občine si želijo spodbudno poslovno okolje
"Po prebrodeni krizi gospodarstveniki pravijo, da jim država najbolj pomaga, kadar jih ne obremenjuje, še posebej ne z birokratskimi ovirami. Želijo je spodbudno poslovno okolje kot jo ima razvita Evropa, primerljivo delovno, socialno in pravno zakonodajo. In tudi župani si želimo zgolj poslovno okolje kot ga imajo denimo v sosednji Avstriji, kjer za lokalno samoupravo namenjajo 2 do 3 več javnega denarja kot pri nas," poudarja župan Martin Brecl. A kljub nižjim proračunom na Dobrni ne obupujejo. Še vedno jim uspeva izboljševati infrastrukturne pogoje za čim bolj kakovostno bivanje občanov, vzgojo in izobraževanje, blaženje socialnih stisk in nenazadnje za pester društveni utrip. "Izjemno nas veseli sodelovanje z mladimi, ki jih zanima razvoj naše občine. Izmenjujemo mnenja in pobude, lepo je slišati, da večina mladih pozitivno ocenjuje življenje v lokalni skupnosti. Zato ostajajo. In to je dragoceno dejstvo," z zadovoljstvom ugotavlja župan ob letošnjem občinskem prazniku, ki ga obeležujejo tudi številnimi dogodki v organizaciji lokalnih društev.

Najstarejše zdravilišče zaznamovalo lokalni razvoj
Ker so Terme Dobrna z več kot 600-letno tradicijo sooblikovale razvoj občine, bodo prejele Zlati grb - najvišje priznanje občine. So eden večjih delodajalcev na Dobrni, ob tem pa zagotavljajo zaslužek številnim lokalnim ponudnikom. Prav tako skrbijo za promocijo lokalne skupnosti. Direktorju Term Dobrna Alešu Semeji bo župan Martin Brecl zlati grb izročil na nocojšnji osrednji slovesnosti v Zdraviliškem domu. Podelil bo tudi dva srebrna grba, tri bronaste ter tri občinska priznanja - komu in zakaj, pa župan Brecl pojasnjuje v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

ŽUPAN BRECL O NAGRAJENCIH