april 11, 2015

Na Dobrni posadili lipo in hrast

Na Dobrni so posadili lipo in hrast v parku pri tamkajšnji osnovni šoli. Tudi na ta način dokazujejo okoljsko osveščenost vse generacije prebivalcev, od najmlajših do najstarejših.
Na Dobrni prijateljujejo z naravo

»Človek posadi-čebela opraši«

Občani Dobrne so se priključili vseslovenskem projektu Čebelarske zveze, podjetja Medex in Skupnosti občin Slovenije. V akciji »Človek posadi-čebela opraši« spodbujajo sajenje medovitih rastlin na javnih površinah, kot so parki, zelenice in drevoredi. Lipo je župan Martin Brecl posadil skupaj s častnim občanom Tonetom Mogujem ter učenci čebelarskega krožka in otrok iz vrtca. Poleg lipe so posadili tudi sadiko hrasta Dob, po njem je namreč Dobrna dobila ime.

Spomladi čistijo okolje

Sicer pa na Dobrni prizadevanja za čisto okolje dokazujejo tudi z vsakoletnimi akcijami čiščenja okolja pred velikonočnimi prazniki. Tudi letošnja je uspela. Veliko občanov različnih generacij je zavihalo rokave in po posameznih zaselkih naravo razbremenilo številnih odpadkov. Župan Martin Brecl z zadovoljstvom ugotavlja, da se količina iz leta v leto manjša. Da bi kulturo bivanja oziroma osveščenost o pomenu urejenega in zdravega okolja še izboljšali, bodo organizacijo čistilnih akcij na Dobrni v pomladnem času nadaljevali tudi v prihodnjih letih. (BF)