avgust 5, 2015

Na letošnjem MOS-u znova podjetniški talenti

Čez dober mesec bo v Celju že 48. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Letos bo svojo ponudbo predstavljalo več kot tisoč razstavljavcev iz 30 držav. Priložnost za tkanje novih podjetniških vezi bodo dobili tudi inovativni mladi.

Na razstavišču Celjskega sejma bodo v začetku septembra svojo ponudbo predstavljali domači in tuji podjetniki. (Foto: Celjski sejem)

Z natečajem do priložnosti
Že peto leto zapored so v Celjskem sejmu pripravili natečaj MOS-ovi podjetni talenti. Z njim vsako leto omogočijo nekaj mladim, inovativnim podjetnikom, da se brezplačno predstavijo na največji poslovno-sejemski prireditvi v regiji. Tokratni natečaj je bil mednarodno obarvan. K sodelovanju so namreč povabili tudi mlade iz Jugovzhodne Evrope. Deset tistih, ki so s svojo podjetniško zgodbo in inovativno idejo najbolj prepričali komisijo, bo svojo priložnost za predstavitev na sejmu dobilo v začetku septembra. Z udeležbo na sejmu bodo dobili tudi možnost izdelave video predstavitve podjetja ter svetovanje pri izdelavi podjetniškega načrta. Na Celjskem sejmu so poskrbeli tudi za novost. S posebno aplikacijo bodo obiskovalci sejma lahko glasovali za najboljšo podjetniško idejo, kar bo mladim podjetnikom omogočilo merjenje odziva obiskovalcev, torej potencialnih kupcev in uporabnikov njihovih izdelkov in storitev. (NS)