julij 26, 2017

Na Lopati zasadili prvo lopato

Tik ob štajerski avtocesti na Lopati pri Celju raste nov mali logistični center. Gradi ga celjsko transportno podjetje Pišek & HSF Logistik, ki bo z njim omogočilo nadaljnji razvoj in rast podjetja. Večnamenski objekt bo končan prihodnje leto, ko bo podjetje praznovalo 30-letnico.

Direktor podjetja Peter Pišek (levo) je prvo lopato zasadil skupaj s svojimi štirimi sinovi. (Foto: Radio Štajerski val)

Od enega do 45 tovornjakov
Celjsko transportno podjetje je pred 29 leti ustanovil Peter Pišek, ki se je v prevozništvo podal z majhnim izposojenim tovornjakom, s katerim je za celjsko mlekarno prevažal mleko. Danes, po skoraj treh desetletjih, podjetje zaposluje 83 ljudi, večinoma šoferjev, in ima v voznem parku 45 tovornih vozil. Blago prevažajo tako za domače kot tuje naročnike, po vsej Evropi, tudi v Rusijo. Širitev poslovnih prostorov podjetja je želja, ki je zorela nekaj let, pravi Pišek. Vmes je zamrla, a se je zaradi potreb po razvoju in rasti znova pojavila.

Najprej večnamenski objekt nato dokončanje naložbe
Prvo lopato, ki je naznanila gradnjo novega malega logističnega centra, je direktor Pišek zasadil skupaj s štirimi sinovi. Vsi so zaposleni v podjetju, vsak dela na svojem področju. Večnamenski objekt, ki bo stal med 3,5 in 4 milijoni evrov, bo imel avtopralnico, delavnice za servis in tehnične preglede, hladilnice, pisarne za zaposlene, stanovanja za voznike in arhiv. V naslednjih letih nameravajo v podjetju Pišek & HSF Logistik na preostalem delu zemljišča zgraditi še varovana parkirišča za tovornjake, bencinsko črpalko, restavracijo in trgovino. Izvedbe tega dela naložbe, ki bo stal še okoli 4 milijone evrov, za zdaj še ne morejo uresničiti, ker Mestna občina Celje še nima občinskega podrobnega prostorskega načrta. Peter Pišek, ki je tudi član celjskega mestnega sveta, podpredsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje in predsednik Sekcije za promet pri Obrt ni zbornici Slovenije, upa, da ga bo občina dobila v naslednjih dveh ali treh letih. V spodnjem posnetku mu lahko o gradnji novega malega logističnega centra še prisluhnete. (NS)

Galerija slik

Datoteke

PETER PIŠEK O GRADNJI MALEGA LOGISTIČNEGA CENTRA