junij 8, 2016

Na olimpijske igre v Rio pet celjskih judoistov

Judo zveza Slovenija je v Termah Olimia predstavila slovenske judoiste na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016. Obenem je napovedala najmočnejši turnir v judu v Sloveniji - Evropski pokal, ki bo ta konec tedna v Podčetrtku.

Slovenski judoisti se v Rio odpravljajo z visokimi cilji.

Vsi olimpijci člani kluba Sankaku
Slovenske barve bo avgusta v Riu de Janeiru zastopalo pet Slovencev in prav vsi prihajajo iz celjskega kluba Z' Dežele Sankaku. Med ženskami sta si nastop na olimpijskih igrah izborili Tina Trstenjak, aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 63 kilogramov, in Ana Velenšek med borkami do 78 kilogramov, med moškimi pa Adrian Gomboc (do 66 kg), Rok Drakšič (do 73 kg) in Mihael Žgank (do 90 kg). Največ možnosti za uspeh ima Trstenjakova, vodilna na jakostni lestvici, ki pa se z vlogo prve favoritinje ne obremenjuje. Glavni trener naših olimpijcev Marjan Fabjan si na olimpijadi želi predvsem dobrih, borbenih tekem. Z njimi, pravi, lahko pridejo tudi uspehi. Več o ciljih v Riu in bližajočem se turnirju v Podčetrtku je Fabjan razkrill v pogovoru s Snežano Prebil. Prisluhnite jima na spodnji zvočni povezavi.

V Podčetrtku okoli 391 bork in borcev
Konec tedna bo na največjem turnirju na domačih tleh v Podčetrtku nastopilo okoli 391 tekmovalk in tekmovalcev iz 28 držav. Na tekmovanju, ki šteje tudi za kvalifikacije judoistov za sestavo reprezentance do 23 let, sicer ne bo naših najboljših tekmovalcev. Kljub vsemu bo po besedah Marjana Fabjana v Podčetrtku nastopilo veliko mladih in kakovostnih judoistov, ki lahko na turnirju posežejo po najboljših mestih. Mnoge med njimi bomo, kot je prepričan Fabjan, videli na prihodnji olimpijadi, v Tokiu leta 2020. Med glavnimi slovenskimi favoti za zmago sicer velja Klara Apotekar. Tekmovanja se bodo v športni dvorani v Podčetrtku vsak dan začela ob 10. uri, finalne tekme bodo po 16. uri. V soboto se bodo najprej pomerile lažje kategorije, v nedeljo pa še težji borci in borke. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Fabjan o načrtih naših judoistov