avgust 12, 2017

Na pijačo in klepet brez telefona

Slovenci smo inovativen narod, kar dokazujeta tudi Jaka Brdnik in Matej Vikovič. Imata idejo, ki jo želita razviti v uspešen posel. Na slovenskem start-up portalu Adrifund zbirata denar za Koliba kontejner pub, kjer bodo prepovedani mobilni telefoni.

Koliba kontejner pub, kjer bodo mobilni telefoni prepovedani, naj bi bil narejen iz ladijskega kontejnerja, a zgledal bo kot povsem moderen lokal. (Foto: spletna stran Adrifund-a)

Želja iz študenstkih let
Jaka Brdnik iz Slovenskih Konjic in Matej Vikovič iz Veržeja sta si že kot študenta želela ustvariti svoj gostinski lokal. Manjkala jima je samo še njegova edinstvenost, ki pa sta jo kmalu odkrila. V njunem lokalu bodo morali biti telefoni zaklenjeni. Zakaj? Med opazovanjem ljudi sta namreč ugotovila, da so ljudje med obiskom lokalov preveč zatopljeni v mobilne naprave. Tako želita obuditi pristno druženje, s klepetom na štiri oči.

Kako priti na šank slavnih?
Koliba kontejner pub, kot sta poimenovala svojo idejo, bo edinstven tudi s tega vidika, da bo ustvarjen iz ladijskega kontejnerja. Idejna zasnova je na fotografiji. Največja ovira na njuni poti so finance. Zato sta se odločila projekt predstaviti na start-up portalu Adrifund, kjer želita zbrati 15 tisoč evrov. Do danes imata v rokah 1.700 evrov. Vsak, ki jima bo pomagal na poti do uresničitve sanj, bo izpostavljen na šanku slavnih. Kje in kdaj bo postavljen Koliba kontajner pub, pa izveste v spodnjem posnetku S Konjičanom Jako se je pogovarjala Katja Žolgar. (PŽ)

Datoteke

Jaka Brdnik o ideji Koliba kontejner puba