julij 5, 2017

Na Pivo in Cvetje letos le z vstopnico

Še dober teden je do 53. festivala Pivo in cvetje v Laškem. Letos ga bo pospremilo kar nekaj novosti. Med drugim bo vstop na festival mogoč le, če boste plačali vstopnino. Za dnevno vstopnico boste odšteli 15 evrov. Laščani ste plačila oproščeni.

Mesto ob Savinji bo festival Pivo in cvetje gostilo od 13. do 16. julija. (Foto: Štajerski val)

Zakaj vstopnina?
Festival Pivo in cvetje je ena najodmevneših turističnih prireditev v širši regiji, ki vsako leto privabi več kot 100.000 obiskovalcev. Ker je njena organizacija precejšen finančni zalogaj, so se organizatorji letos odločili, da uvedejo vstopnino. Na uradni spletni strani so zapisali, da je njihov cilj, da festival postane organizacijsko še prijaznejši do gostov, predvsem pa želijo celovito tudi v prihodnje dvigovati njegovo kakovost. Da bi se izognili slabi volji, so se organizatorji odločili, da za prebivalce Laškega pripravijo posebne brezplačne vstopnice. „Tridnevne vstopnice lahko Laščani z osebnim dokumentom v Turistično-informacijskem centru prevzamejo od začetka tega tedna pa vse do festivala. Doslej smo jih predali že 1.500, so pa na voljo za vse prebivalce občine. Skupaj jih je okoli 13.000,“ nam je povedala Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a Laško.

Pivo, cvetje in obletnice
Čeprav sta na festivalu že tradicionalno v ospredju pivo in cvetje, prinaša tudi pester koncertni nabor, s številnimi znanimi domačimi in tujimi glasbeniki, ter bogat etnografski program. Tokrat bo obarvan s preteklostjo, saj Laščani letos obeležujejo kar dve pomembni obletnici. Mineva namreč 790 let, odkar je Laško dobilo trške pravice, in 90 let, odkar ima mestne pravice. Različna društva bodo tako številne prireditve obarvala v tem duhu. Zaključek festivala bo že tradicionalno v nedeljo z ohcetjo po starih šegah. Ker se letos ni prijavil noben par, bodo organizatorji pripravili prikaz poroke po starih običajih. Podrobneje lahko Laščani o prevzemu vstopnic v spodnjem posnetku prisluhnete, Janji Urankar Berčon, direktorici STIK-a Laško. (NS)

Datoteke

JANJA URANKAR BERČON O VSTOPNICAH ZA LAŠČANE