april 8, 2015

Na Rogli zadovoljni z zimsko sezono

Na Rogli so zaključili zimsko sezono. Predstavniki Unior turizma so zadovoljni, saj so gostili 177 tisoč smučarjev, kar je 16 odstotkov več kot lani. Našteli so 118 smučarskih dni.
Letos na Rogli več smučarjev kot lani

Več gostov iz tujine

V zimskih mesecih so bile nočitvene zmogljivosti na Rogli in v Termah Zreče 80-odstotno zasedene. Kot so še navedli v sporočilu za javnost, so imeli skoraj 78.500 nočitev. To je nekoliko več kot minulo zimo. Med gosti je narasel delež obiskovalcev iz tujine. Medtem pa se v Unior turizmu pripravljajo na poletno turistično sezono. Dogajanje na Zreškem Pohorju bodo popestrile številne, tudi tradicionalne poletne prireditve. Za športne navdušence pa se bodo zvrstili številni dogodki v sklopu Uniturjevega športnega poletja, ki združuje šport, tekmovalni duh, zdrav način življenja in zabavo.

Unior Turizem še naprodaj

Eden od petih Uniorjevih programov - program Turizem, ki je lansko poslovno leto končal v rdečih številkah, medtem še vedno čaka na novega lastnika. Unior mora po pogodbi z bankami prodati družbo Krvavec ter najti strateškega vlagatelja ali prodati tudi Terme Zreče in RTC Rogla. Lanski poskusi prodaje so bili neuspešni, po besedah predsednika uprave Darka Hrastnika pa naj bi jim do začetka prihodnjega leta to le uspelo: "Časi niso najbolj naklonjeni za prodajo nepremičnin. Veliko smučišč je naprodaj, cene so nizke. Zato ne hitimo." Unior je lansko leto končal z več kot dvema milijonoma evrov čistega dobička. Prihodke v višini 160 milijonov evrov je podjetje z več kot dva tisoč zaposlenimi v primerjavi z letom poprej zmanjšalo za štiri odstotke. Hrastnik poudarja, da največ pozornosti namenjajo finančnemu prestrukturiranju, ki so ga z bankami dogovorili pred dvema letoma. Unior naj bi se do leta 2019 razdolžil s 144 milijonov evrov dolga na 71 milijonov. (BF)