september 24, 2016

Na tribunah še več navijačev

Športna dvorana pri II. Osnovni šoli Rogaška Slatina je stara skoraj 30 let. Občina jo je pred kratkim že energetsko obnovila, zdaj je poskrbela še za nekaj novosti v notranjosti. Navijači so veseli predvsem dodatnih tribun.

Na novem delu tribun so zdaj sedeži, ne več klopi.

Del galerije zdaj tribuna
Dvorana je zelo zasedena. Ob dopoldnevih so v njej šolarji, ob popoldnevih številni rekreativci. V njej so ob tem različni športni in kulturni dogodki. Je pa tudi domovanje Košarkarskega kluba Rogaška, ki že leta uspešno nastopa v najmočnejši slovenski ligi. Velikokrat so navijači do zadnjega napolnili tribune, ko so Slatinčani predlansko sezono igrali v finalu, so morali namestiti celo dodatne, montažne. Občina je zdaj obstoječe tribune obnovila ter dodala še nekaj novih, projekt pa je prinesel še nekaj novosti. „Prenovili smo tribune v parterju, predvsem pa je novost, da smo na galerijo namestili dodatnih 230 sedežev. Prav tako smo prenovili senzoriko v dvorani, namestili varnostno razstvetljavo, za medije pa smo omogočili novi prostor, kjer bodo lahko preko TV kamer vidni tudi gledalci, kar do sedaj ni bila praksa,“ našteva župan Branko Kidrič.

Tudi državni denar
Naložba je stala 200 tisoč evrov. Občina je 37 tisočakov pridobila od Fundacije za šport, župan upa, da bodo na razpisu šolskega ministrstva dobili še dodatnih 40 tisoč evrov. Obnovljeno dvorano so uradno odprli s petkovo prijateljsko košarkarsko tekmo med Rogaško in laškim Zlatorogom. Tesno, s 75:74, so slavili domačini. (AD, MK)