november 15, 2016

Na zimo so pripravljeni

Uradno se začenja zimska sezona, ki bo trajala do 15. marca. V tem času morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo. Da bodo ceste prevozne, bo v celjski in koroški regiji skrbelo podjetje VOC Celje. Zagotavljajo, da so pripravljeni na prvo večjo snežno pošiljko.

Vzdrževalci cest zagotavljajo, da so pripravljeni, kaj pa vi? Ste že poskrbeli za pravo obutev svojih jeklenih konjičkov? (Foto: VOC Celje)

124 plužnih enot, 1.900 kilometrov cest
Prve enote VOC-ove zimske službe so bile na terenu že minuli teden, a večjega dela še niso imele. Za ustrezno prevoznost cest bo sicer to zimo skrbelo približno 215 delavcev in 124 plužnih enot, od tega 78 VOC-ovih ter 46 kooperantov. Skupaj bodo skrbeli za 1.900 kilometrov državnih cest v celjski in koroški regiji. Pravijo, da imajo dovolj posipnih materialov. Skupaj so pripravili skoraj 9.000 ton soli, 20.000 ton peska in dovolj magnezijevega klorida. Zimsko vzdrževanje bodo izvajali s pomočjo desetih cestno-vzdrževalnih baz v savinjski regiji in na Koroškem. Potekalo bo po določenem protokolu, pravi vodja vzdrževanja Bogdan Kočevar: "Ko bo začelo snežiti, bomo začeli s posipanjem. S pluženjem pa nadaljevali, ko zapade 10 centimetrov snega ali manj, če to prej ne poneha.“ Voznike prosijo za potrpežljivost. Kljub obsežni ekipi, ne morejo očistiti vseh cest hkrati. (NS)