Na zimo so pripravljeni

15.11.2016

Vzdrževalci cest zagotavljajo, da so pripravljeni, kaj pa vi? Ste že poskrbeli za pravo obutev svojih jeklenih konjičkov? (Foto: VOC Celje)

Uradno se začenja zimska sezona, ki bo trajala do 15. marca. V tem času morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo. Da bodo ceste prevozne, bo v celjski in koroški regiji skrbelo podjetje VOC Celje. Zagotavljajo, da so pripravljeni na prvo večjo snežno pošiljko.

124 plužnih enot, 1.900 kilometrov cest
Prve enote VOC-ove zimske službe so bile na terenu že minuli teden, a večjega dela še niso imele. Za ustrezno prevoznost cest bo sicer to zimo skrbelo približno 215 delavcev in 124 plužnih enot, od tega 78 VOC-ovih ter 46 kooperantov. Skupaj bodo skrbeli za 1.900 kilometrov državnih cest v celjski in koroški regiji. Pravijo, da imajo dovolj posipnih materialov. Skupaj so pripravili skoraj 9.000 ton soli, 20.000 ton peska in dovolj magnezijevega klorida. Zimsko vzdrževanje bodo izvajali s pomočjo desetih cestno-vzdrževalnih baz v savinjski regiji in na Koroškem. Potekalo bo po določenem protokolu, pravi vodja vzdrževanja Bogdan Kočevar: "Ko bo začelo snežiti, bomo začeli s posipanjem. S pluženjem pa nadaljevali, ko zapade 10 centimetrov snega ali manj, če to prej ne poneha.“ Voznike prosijo za potrpežljivost. Kljub obsežni ekipi, ne morejo očistiti vseh cest hkrati. (NS)
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki