julij 28, 2016

Nagrada za film Pesem Južne železnice

Občina Šentjur je lani dobila turistični promocijski film Pesem Južne železnice. Razvojna agencija Kozjansko je zanj na nedavnem festivalu FilmAT na Poljskem prejela nagrado. Navdušila sta vsebina in scenarij filma.

Utrinek iz filma, ki prikazuje Ponikvo ter tamkajšnja lika Blažeta in Nežico. V ozadju je domači župnik Alojz Kačičnik. (Foto: Produkcija BAKSTER)

V zgodbo vpletli domačine
Promocijski film, ki je delo Produkcije BAKSTER, prikazuje kulturne, naravne in ostale turistične zanimivosti skozi zgodbo srečevanja z domačini. »Film na zelo subtilen in tenkočuten način vzbuja željo po obisku teh krajev,« je ob podelitvi nagrade dejala direktorica festivala Ewa Kotus. Film so predstavili kot primer dobre prakse na spremljajoči mednarodni konferenci in mednarodni turistični filmski akademiji. V Razvojni agenciji Kozjansko so na dosežek zelo ponosni, saj poudarjajo, da je festival FilmAT eden največjih filmskih festivalov, posvečenih turizmu, ekologiji in umetnosti na svetu. Podrobneje o filmu Pesem Južne železnice smo že pisali, preveri TUKAJ, povezava do ogleda Pesmi Južne železnice pa je TUKAJ. (AD)