februar 22, 2018

Naj športniki Šentjurja tekvandoisti in atleti

V Šentjurju so razglasili in nagradili naj športnike v občini v lanskem letu. Naj športnika sta tekvandoista Petra Gobec in Denis Drapić, naj ekipa pa atleta Matevž Planko in Ambrož Amon. Naj športnik invalid je znova Henrik Plank. Na slovesnosti je športnikom spregovoril boksarski as Dejan Zavec.

Naj šentjurski športniki lanskega leta na odru Ipavčevega kulturnega centra. (Foto: Štajerski val)

Medalj za cel vlak …
Naj športnika leta v občini Šentjur izbirata Športna zveza Šentjur in občina. Med športnicami se je lani najbolj izkazala tekvandoistka Petra Gobec. Državna prvakinja med mladinkami je skupaj osvojila kar 29 zlatih, 2 srebrni in 5 bronastih medalj, kot največja uspeha pa navaja bronasti medalji na svetovnem in evropskem prvenstvu. Podrobneje ji prisluhnite v spodnjem posnetku, Anja Deučman jo je ujela pred naš mikrofon. Tudi naziv naj športnika leta 2017 je šel v Taekwon-do klub Ahac. Denis Drapić je bil prav tako prvi na državnem prvenstvu, v borbah do 78 kilogramov. Na evropskem prvenstvu je bil peti. V spodnjem posnetku prisluhnite trenerju v Taekwon-do klubu Ahac Vahidu Drapiću, ki pravi, da medalj svojih varovancev sploh ne šteje več, saj da jih je za cel vlak.

Najboljši v krosu in troboju
Šentjurčani vsako leto razglasijo tudi najboljšo športno ekipo. Tokrat niso zmagali košarkarji, pač pa atleti. Naziv sta si prislužila Matevž Planko in Ambrož Amon iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, ki sta postala državna prvaka v krosu med starejšimi mladinci. Športnik invalid je, kot že velikokrat, postal Henrik Plank, med drugim je lani postal državni prvak v troboju, na svetovnem prvenstvu je bil 8. v metu diska.

Osvajali Evropo, Triglav in planiško velikanko
Na slovesnosti v Ipavčevem kulturnem centru so podelili tudi priznanje zaslužnemu športnemu delavcu. Prejel ga je Gregor Zdolšek, maser košarkarske reprezentance, ki je lani postala evropski prvak. Za odmeven športni projekt so nagradili pohodnike Planinskega društva Slivnica pri Celju, ki so se avgusta lani peš odpravili iz Gorice pri Slivnici na Triglav in tako počastili 30-letnico društva. Naj rekreativni športni dosežek pa je uspel četverici, ki je sodelovala na mednarodnem štafetnem teku po planiški velikanki.

Mladi, a z veliko uspehi
Na prireditvi Športnik leta v Šentjurju vsakič podelijo tudi priznanja mladim perspektivnim športnikom. Tokrat so jih za vidne uspehe dobili šahist Nejc Amon, atleti Jakob Cmok, Martin Artnak, Špela Ipšek in Jan Pavlič, tekvandoisti Kristjan Jurjec, Samir Lavbič, Gašper Matoša, Klara Medved, Marko Pečar Liubimirescu, Patrik Riter in Luka Zgonec ter plesna skupina Fierce iz plesnega društva TBA.

Zavec: „Verjemite v svojo pot“
Ne le mladi perspektivni športniki, pač pa tudi tisti že bolj izkušeni, so na slovesnosti z veseljem prisluhnili gostu, boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu. „Če hočete biti nekdo, ki je prepoznaven, morate biti velikokrat slepi in gluhi, ampak pri sebi morate imeti jasno začrtano pot in verjeti v to, tudi ko nihče drug ne bo. In tudi, ko boste prišli na tisto točko, ko tudi sami ne boste videli jasne poti, verjemite mi, da takrat v vas raste nekaj velikega, tistega, kar je potrebno, da dosežete svoj maksimum,“ je med drugim dejal in športnikom poleg vztrajnosti in močne volje zaželel predvsem leto brez poškodb. (AD)

Datoteke

Trener Vahid Drapić o šentjurskih tekvandoistih

Tekvandoistka Petra Gobec o športnih uspehih