junij 1, 2016

Najprizadevnejšim Štorčanom podelili priznanja

1. junija praznuje občina Štore. Občani so letošnji praznik obeležili na torkovi slovesnosti, na kateri je župan Miran Jurkošek podelil letošnja občinska priznanja. Razveselilo se jih je sedem nagrajencev.

Vsak od letošnjih nagrajencev je po besedah župana Jurkoška na svojem področju in na svoj način prispeval h kakovostnejšemu življenju v občini Štore.

Kdo so nagrajenci?
Kljub vse večjim izzivom, s katerimi se soočajo slovenske občine, je bilo minulo leto v Štorah plodno, je v svojem nagovoru zbranim v štorskem kulturnem domu poudaril župan Miran Jurkošek. Še enkrat več je izpostavil pomen dela občin za kakovostno življenje občanov in državljanov na splošno. Za pomemben prispevek k lokalni skupnosti se je zahvalil tudi prizadevnim občanom, letošnjim dobitnikom občinskih grbov. Zlati grb občine so Štorčani za dolgoletno delo na športnem, gasilskem in drugih področjih namenili predsedniku Športnega društva Štore Ladislavu Kaluži. Dobitniki srebrnih grbov so bili tokrat trije. Prejeli so jih Konjeniško društvo Štore, Turistično društvo Štore, oba ob 20-letnici plodnega delovanja, ter prizadevna humanitarna delavka Sonja Mastnak. V več desetletjih je z nesebičnim delom v različnih dobrodelnih organizacijah pomagala številnim otrokom in pomoči potrebnim. Bronastih grbov sta se tokrat razveselili podjetji Benih Tehing d.o.o. in Roman Plank d.o.o., obe za uspešno delo in doprinos k lokalni skupnosti. Posebno priznanje za dosežke na športnem področju je letos prejel bodybuilder Matej Križnik. (NS)