oktober 25, 2016

Nasilneža iz Celja bodo izgnali iz Slovenije

Na eni izmed celjskih srednjih šol sta v ponedeljek dva mlajša moška dijake pozivala k pretepu. Varnostnik je obvestil celjske policiste, ki so ugotovili, da so enega od njiju zaradi nasilništva priprli že marca. Zdaj ga bodo izgnali iz Slovenije.

Nasilnež s Kosova meje Slovenije, zaradi številnih kaznivih dejanj, ne bo smel prestopiti pet let. (Fotografija je simbolična.)

20-letnik je znani prestopnik
Celjski policisti so po prejetem obvestilu v bližini celjske srednje šole izsledili 20-letnega državljana Kosova. Ugotovili so, da so ga priprli že v začetku leta, ko je v sodelovanju z več državljani Kosova sodeloval pri napadu na najmanj tri celjske srednješolce. Bil je tudi med organizatorji večjega pretepa, ki so ga, prav tako marca, načrtovali pred eno od celjskih srednjih šol. Takrat je nasilnežu preiskovalni sodnik odredil pripor, nato je bil pravnomočno obsojen. Maja letos so mu izdali še odločbo, na podlagi katere bi moral v 30 dneh zapustitli Slovenijo in se vrniti na Kosovo, česar ni upošteval. Celjski policisti so 20-letnika v zadnjih dveh letih večkrat obravnavali. Lani so ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in nasilja v družini. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo, zaradi suma posesti orožja pa so na naslovu njegovega bivanja večkrat izvedli hišne preiskave.

Za pet let izgnan iz Slovenije
Zaradi ponedeljkovega pozivanja k nasilju so 20-letniku policisti izdali plačilni nalog. Izrekli so mu tudi prepoved vstopa v državo za obdobje petih let. Pri določanju roka so poleg teže storjenega prekrška upoštevali številne prekrške in kazniva dejanja, ki jih je mladi državljan Kosova izvršil v zadnjih dveh letih. Po njihovi oceni kažejo na to, da se prestopnik nima namena podrejati pravnemu redu Republike Slovenije. Ker mu je bila izrečena prepoved vstopa v Slovenijo, bo po dokončnosti odločbe izgnan na Kosovo, do takrat bo nastanjen v Centru za tujce.