september 22, 2016

Obiskal nas je Ansambel Erazem

Tretjo septembrsko nedeljo smo v oddaji Nedeljski meh posvetili Ansamblu Erazem. Gre za zasedbo iz okolice Postojne, ki je na glasbeni sceni že 13 let in je do zdaj posnela tri zgoščenke. V studiu je z nami poklepetal njihov kitarist Miha Kokalj.

V vsem novem, kar se dogaja Erazmom, nam je pripovedoval njihov kitarist Miha Kokalj.

Ansambel Erazem je petčlanska zasedba, ki si je nadela ime po znamenitem vitezu Erazmu Predjamskem. Njihova prva zgoščenka Iz trenutkov tke se sreča je izšla leta 2010, leto za tem Najlepše melodije Ottavia Brajka. Ob 10. obletnici delovanja je izšel še njihov tretji album z naslovom Orglice. Na njem so zbrane predvsem skladbe, ki so bile predstavljene na festivalih, natečajih in drugih nastopih. Veliko skladb s tega albuma pa je nastalo tudi pod peresom njihovega harmonikarja Vilija Marinška.

V Ansamblu Erazem o sebi pravijo, da že od začetka delovanja  v avgustu leta 2003 ves čas gojijo narodnozabavno glasbo in ohranjajo ljudsko pesem. Izvajajo tudi raznovrstno zabavno glasbo, pri čemer vse igrajo v živo. S svojim prepoznavnim, primorsko temperamentnim stilom igranja znajo dobro ogreti publiko, ki si želi kakovostne glasbe. Tako povsod poskrbijo za pravo fešto, na zasebnih zabavah pa tudi za animacijski program. Nastopajo širom po Sloveniji, pa tudi v tujini. Tako so že dvakrat gostovali v Združenih državah Amerike (Detroit, Cleveland, Michigan) in v Kanadi (Toronto z okolico), v Nemčiji (Munchen), v Franciji in na Južnem Tirolskem.

Letošnje poletje si bodo člani ansambla zapomnili po številnih nastopih in po njihovi novi skladbici Bejba z obale, za katero so tudi že posneli videospot. Za vnaprej počasi že razmišljajo o izdaji svoje četrte zgoščenke, seveda pa bodo ob njenem izidu svoje domače, postojnske oboževalce razveselili tudi z velikim promocijskim koncertom. Zagotovo pa nas ob napovedanih dogodkih – kot obljublja Miha – obiščejo tudi v studiu Štajerskega vala.

Posnetek:

Galerija slik