februar 1, 2017

V Nedeljskem mehu z Jurčki

Zadnjo januarsko oddajo Nedeljski meh so s svojim obiskom zaokrožili Jurčki. Gre za ansambel, ki prihaja iz okolice Horjula, skupaj pa pojejo in igrajo že od leta 2003. Njihov kitarist Tomaž pravi, da jim je dobro desetletje ob glasbi minilo zelo hitro in da so z mislimi in z načrti že malce zazrti v praznovanje svoje 15-letnice.

Izmed Jurčkov nas je v studiu obiskal kitarist Tomaž Sečnik.

Ansambel Jurčki so do zdaj izdali tri glasbene albume: Zadnja noč, Čas in 10 let, udeležili so se vseh pomembnejših festivalov, kjer so prejeli tudi kar nekaj nagrad. To jim je seveda  v ponos in jim daje zagon za ustvarjanje kakovostne glasbe še naprej. S svojim lastnim zvenom in melodijami radi poskrbijo tako za kakovostno glasbo kot tudi za  dobro zabavo. Poleg narodnozabavne glasbe radi zaigrajo tudi zabavno glasbo (od popa, rocka, twista, rock’n’rolla), saj želijo zadovoljiti čim večji del občinstva. Največ nastopajo po Sloveniji, radi pa se odzovejo tudi povabilom iz tujine. Tako so že večkrat gostovali v Nemčiji, Avstriji, Franciji in v Švici.

Poleg kitarista Tomaža Sečnika ansambel sestavljata še brata Jure in Boštjan Jurjevčič ter pevka Tadeja Lončar. Ravno zaradi nje Jurčki zadnje čase v najnovejši viži veselo prepevajo o tem, kako jih je obskala štorklja; Tadeja je namreč že dobro leto tudi mamica.  Če so Jurčki staro leto končali s pesmijo o štroklji, so stopili v novo leto s celo vrsto idej in načrtov za vnaprej. Kot že rečeno, se malce ozirajo tudi v prihodnje leto, ko nameravajo ob 15-letnici delovanja pripraviti veliki samostojni koncert; prav kmalu  bo izšla tudi njihova nova, že četrta zgoščenka. O Jurčkih bomo gotovo še slišali tudi preko naših valov; vse, ki ste zamudili oddajo Nedeljski meh, pa zdaj vabimo k poslušanju pogovora v pripetem audio posnetku.