marec 2, 2017

Okej smo se imeli z Ansamblom Okej

Februarske oddaje Nedeljski meh so na Štajerskem valu zaokrožili fantje iz Ansabla Okej. Štirje mladi glasbeniki iz okolice Slovenj Gradca so le teden dni pred obiskom našega studia pripravili že 5. koncert Okej večer, na katerem je izšla tudi njihova prva zgoščenka Milijon razlogov. Dovolj torej, da smo se odločili nedeljsko oddajo prepustiti njim. V imenu vseh nas je obiskal Nejc Kresnik.  

V imenu vseh fantov iz Ansambla Okej nas je v studiu Štajerskega vala obiskal harmonikar Nejc Kresnik.

Fantje so zaradi glasbe v navezi že nekaj časa, so pa v skupnih glasbenih letih postali tudi najboljši prijatelji. Ponosni so na svoje viže, slovensko glasbo imajo zelo radi in želijo si, da bi še dolga leta razveseljevali poslušalce z novimi in novimi vižami. Glede na to, da so mladi, zanimivi, zabavni in dobro ubrani, jim bo to zagotovo tudi uspelo. Je pa pri njih zanimiva že zgodba, kako so dobili ime. Nejc, ki nas je obiskal v studiu v imenu vseh štirih, nam je zaupal, da so bili na začetku svoje glasbne poti precej sramežljivi in so igrali bolj za člane svojih družin. Tako so na prve vaje povabili kar Urbanovega in Martinovega brata Matevža, ki je bil takrat star šele 10 let. Ko smo mu zaigrali nekaj pesmi in ga vprašali, kako se mu zdijo, je rekel: »Pa vi ste Okej!« In so ostali – Ansambel Okej.

Njihov največji projekt je zagotovo Okej večer, ki ga prirejajo vsako leto v mesecu februarju. Prva leta so koncert pripravili v domačem Podgorju, letos pa so (ker obljuba dela dolg) nastopili v nekajkrat večji dvorani v Slovenj Gradcu – in navdušili občinstvo! Prav na večer koncerta je izšel še njihov prvi glasbeni album Milijon razlogov, s katerim se zdaj že pridno predstavljajo poslušalcem širom po Sloveniji. Če ste njihovo predstavitev na Štajerskem valu zamudili, ali bi oddajo želeli slišati ponovno, vas vabimo k poslušanju dodanega audio posnetka. Prijetno poslušanje.

Galerija slik