marec 29, 2017

V pomlad s Smehom tudi na Štajerskem valu

Zadnjo marčevsko oddajo Nedeljski meh smo preživeli v družbi Ansambla Smeh iz okolice Šoštanja. Fantje namreč za zadnji marčevski petek pripravljajo svoj četrti samostojni koncert V pomlad s Smehom. V imenu vseh štirih članov ansambla nas je nanj povabil harmonikar Žiga Ramšak.

Na koncert V pomlad s Smehom nas je v imenu vseh štirih članov ansambla povabil harmonikar Žiga Ramšak.

Začetki Ansambla Smeh segajo v leto 2010, ko so se fantje srečali na neki veselici in začeli soglasno ugotavljati, da si tudi sami nekoč želijo stati na odru in razveseljevati ljudi. Beseda je dala besedo in že po tednu dni so se dobili na prvih vajah - Ansambel Smeh je bil rojen. V začetkih seveda še brez imena in, kot je povedal Žiga, niti niso bili prav posebej zadovoljni z izbiro besede »smeh«. Vendar pa se je kmalu pokazalo, da je ime posrečeno in da ga znajo fantje še kako dobro upravičiti. Poleg glasbe jih druži tudi močno prijateljstvo, kar je zagotovo prava kombinacija za uspešno glasbeno skupino.

Smehovci o sebi radi povedo, da jih ljudje prepoznavajo predvsem po dobri volji, pozitivni energiji, ubranem štiriglasnem petju, kakovostni avtorski glasbi ... in zdaj tudi že po njihovih spektakularnih glasbenih koncertih. Žiga je poudaril, da jim prav ti koncerti vzamejo veliko, veliko energije, na njih namreč želijo prav zares zadovoljiti še tako zahtevne glasbene sladokusce. Njihova glasba je mladostna, polna pozitivne energije.  Veliko vlagajo tudi v snemanja kakovostnih videospotov, saj se zavedajo, da je dobra video zgodba za neko pesem pomembna toliko kot melodija sama.

Festivalov se trenutno ne udeležujejo, ker so zelo, zelo zasedeni z igranji širom po Sloveniji, so pa v prvih letih glasbenega ustvarjanja posegli po kar nekaj lepih festivalskih nagradah. Jeseni odhajajo z inštrumenti in s slovensko pesmijo na turnejo po Kanadi, za konec leta pa upajo, da bo že izšla njihova druga zgoščenka. Seveda bomo Smehovce z veseljem spremljali tudi v prihodnje; če bi radi slišali, o čem smo z njimi govorili tokrat, pa vabljeni k poslušanju pripetega audio posnetka.

Galerija slik