september 14, 2016

Z Ansamblom Zadetek v prvi jesenski Nedeljski meh

 Na Štajerskem valu smo začeli novo sezono oddaj Nedeljski meh. Kot prvi so se v njej predstavili fantje iz Ansambla Zadetek. Kar vsi trije – Matic, Iztok in Sebastijan – so se oglasili v našem studiu in nam ob koncu pogovora tudi v živo zapeli.

Matic, Iztok in Sebastjan so bili zmagovalna kombinacija in tudi presenečenje 25. festivala Vurberk. Njihov Zlati zmaj je bojda na varnem.

Ansambel Zadetek je na glasbeni sceni dobri dve leti, prihajajo pa iz Pesnice pri Mariboru (tam je sedež ansambla). Sicer so se fantje zbrali bolj kot ne po naključju, in sicer na Sebastjanovem rojstnem dnevu, kjer so prvič zaigrali skupaj in kjer so ugotovili, da jim je delo na odru pravzaprav še kako všeč. Po vzpodbudah prvih poslušalcev so se odločili, da res stopijo na skupno glasbeno pot ... in rojen je bil nov slovenski ansambel. Večino skladb fantje napišejo sami (tako glasbo kot besedila), predvsem je pri tem priden njihov Iztok, ki nam je znal v oddaji povedati kar nekaj zanimivih zgodb o nastankih njihovih viž. Odlikuje jih mladostniška energija, dobra volja in prilagodljivost; radi zaigrajo tudi v zabavnih ritmih, sploh pa se znajo nasmejati in prisluhniti željam poslušalcev.

Ansambel Zadetek so bili veliko presenečenje letošnjega 25. festivala Vurberk. Domov so se namreč vrnili s kar tremi nagradami. Za izvedbo valčka "Tisti večer" in polke "Muzikant" so prejeli najvišje priznanje festivala  - Zlatega zmaja, strokovna komisija jim je podelila plaketo Lojzeta Slaka za izvedbo v celoti, občinstvo pa je za najboljšo skladbo izbralo njihovo vižo "Tisti večer". Slednjo je v celoti ustvaril Iztok Halužan, za nagrajeno melodijo pa so tudi že posneli videospot. Gotovo bomo o Ansamblu Zadetek v prihodnje še veliko slišali, vas pa vabimo, da jih bolje spoznate tudi v oddaji Nedeljski meh v dodanem audio posnetku.

Posnetek:

Galerija slik