maj 18, 2016

Obiskal nas je Ansambel Azalea

V Nedeljskem mehu teden za tednom gostimo glasbene prijatelje in goste. Vedno je lepo bolje spoznati koga, ki ga pri nas še nismo gostili, sploh pa je zabavno, ko nas obiščejo stari prijatelji. Tokrat je ob mikrofon Štajerskega vala v družbi gostiteljice Andreje sedel Gregor Sotošek iz Ansambla Azalea.

V imenu vseh članov Azalee nas je v studiu obiskal zgovorni Gregor Sotošek.

Ansambel Azalea bo prihodnje leto slavil 10-letnico delovanja, pod skupnim imenom Azalea (ansambel je dobil ime po zaščiteni roži azaleji, ki je botanična redkost in uspeva v Sloveniji le še na treh rastiščih; od teh je eno v bližini Gabrja, od koder prihaja ansambel) pa zapojejo in zaigrajo Alen MalnarMeta SmoličLuka Adamič in Gregor Sotošek. Fantje in dekle igrajo predvsem narodnozabavno glasbo, z veseljem pa svojim poslušalcem ustrežejo tudi s popularnimi, zabavnimi, rock in plesnimi ritmi. O sebi pravijo, da jih družijo iskreno prijateljstvo, močna volja in veselje do glasbe. Z veseljem poskrbijo za veselo razpoloženje na raznih prireditvah, veselicah, porokah, plesih, silvestrovanjih, osebnih praznovanjih, valetah, maturantskih plesih ... torej povsod, kjer so ljudje dobre volje.

V zadnjem letu in pol (odkar so bili pri nas v studiu nazadnje) so bili na glasbeni sceni zelo uspešni, udeležili so se namreč vrste narodnozabavnih festivalov, posneli za skoraj celotno novo zgoščenko novih melodij, nekaterim od njih pa so priskrbeli tudi že video podobo.

Seveda pa so fantje in dekle z mislimi že v prihodnjem letu, ko jih ob okrogli obletnici glasbenega delovanja čaka veliki samostojni koncert, ob katerem bo izšla njihova nova zgoščenka. Tudi idej za melodije jim bojda ne bo zmanjkalo in veselimo se vseh novosti, na katere nas bodo opozorili tudi v prihodnje. Pogovoru z Gregorjem Sotoškom v oddaji Nedeljski meh lahko prisluhnete v spodnji audio povezavi.

Galerija slik