november 21, 2016

Fantje izpod Lisce mislijo na morje

Fantje izpod Lisce so mlad, perspektiven narodnozabavni ansambel, ki smo ga na Štajerskem valu že predstavili. Ker se jim je letos zelo veliko dogajalo in ker so izdali tudi svojo prvo zgoščenko, nas je njihov Alen Zabasu obiskal v oddaji Nedeljski meh ponovno.

Fantje izpod Lisce so nas (z novo zgoščenko) popeljali na morje.

Fantje (zasedbo sestavljajo Alen ZabasuJanuš PrašnikarMilan VolavšekGašper Štrus in Robi Sitar) že kar nekaj let pojejo in igrajo skupaj – najprej so peli predvsem zase, nato za zaključene družbe v njihovih krajih, zadnja leta pa so nase zelo opazno opozorili v širšem prostoru. O sebi pravijo, da so si med seboj sicer precej različni, vendar, ko so skupaj, prav to ustvarja njihovo energijo v glasbi in na nastopih, tako da so vedno dobre volje in maksimalno pripravljeni za žur pozno v noč. Radi imajo zelo različno glasbo, kar jim vsekakor omogoča, da njihov repertoar zajema vse od narodno-zabavne, ljudske, dalmatinske, pop, črnske duhovne, stari yu-rock in še katere glasbe … Igrajo povsod, kamor jih pokličejo, od rojstnih dnevov, porok, veselic, koncertov, lahko pa pridejo tudi na dom in vam tam pripravijo kakšno presenečenje.

Svojo prvo zgoščenko so naslovili po melodiji Na morje te bom peljal, Alen pa je povedal, da je to zato, ker imajo vsi radi morje in ker se je počitnic in morja lepo spominjati vse leto. Na glasbeni album so uvrstili 14 melodij, ki jih že vso jesem pridno predstavljajo svojim poslušalcem širom po Sloveniji. Nikakor pa Fantje izpod Lisce po izdaji CD-ja glasbeno ne mirujejo, konec novembra so tako že izdali svojo prvo skladbico za novo zgoščenko in zanjo posneli tudi videospot – Ob štirih po štirih.  Imajo pa vsi člani ansambla še zares veliko energije in cele kupe načrtov, ki jih bodo po Alenovih besedah zagotovo uresničili. V to po pogovoru z njim niti ne dvomimo ... Prijeten klepet z Alenom iz Ansambla Fantje izpod Lisce vas čaka v pripetem audio posnetku.

Galerija slik