marec 17, 2017

Z Gadi o njihovi novi zgoščenki Ne grem domov

Tretja marčevska nedelja je na Štajerskem valu minila v znamenju Gadov. V studiu sta nas obiskala Primož Ilovar in Anže Zavrl, ki sta s sabo prinesla njihovo čisto novo zgoščenko – tretjo po vrsti – Ne grem domov. In tudi nista šla, vse dokler nismo povedali o vsem, kar se jim te dni dogaja.

Primož in Anže sta v naš studio poleg nove zgoščenke Ne grem domov prinesla tudi veliko dobre volje in smeha.

Gadov verjetno ni potrebno posebej predstavljati, pa vendar je zanimivo slišati, da v tej zasedbi pojejo in igrajo skupaj od leta 2010, ko se je Anžetu in Davidu kot zadnji Gad pridružil še Primož. Leto kasneje so fantje nase zelo glasno opozorili z izdajo prvega glasbenega albuma Poslovni oglas, nato pa so svojo priljubljenost po Sloveniji le še stopnjevali. Leta 2014 so izdali drugi album z naslovom Malo, malo še, pravkar pa poskrbeli še za najmlajšega Gada – album Ne grem domov. Na njem je 12 skladb, za katere so posneli kar šest videospotov, tri od njih celo v obliki nadaljevanja zgodbe. Kot poudarjata Anže in Primož, se trudijo biti ves čas drugačni, inovativni ... ampak zvesti sami sebi in iskreni do svojih poslušalcev in poslušalk. Prav slednje je zagotovo tudi recept za njihovo priljubljenost in ogromno število nastopov po vsej Sloveniji.

Gadi o sebi sicer povedo, da ne uživajo le v igranju in prepevanju, ampak tudi v ustvarjanju glasbe. Vse tri poznamo tudi kot avtorje številnih melodij za druge ansamble. Sta pa Primož in Anže povedala, da se je glede novih melodij včasih kar težko odločiti, če jih uporabiti zase ali jih prepustiti komu drugemu. In čeprav jim je včasih kakšen komad še tako všeč in bi ga z veseljem zapeli tudi sami, je njihovo merilo vedno skupina, ki bo dano pesem lahko predstavila res najbolje glede na  njihov sestav. Tudi za festivale se Gadi trenutno ne odločajo več, jih bomo pa zagotovo srečali na njih v vlogi avtorjev kakšne melodije. O vsem zanimivem, kar se jim dogaja, lahko ob kar nekaj vižah z njihove nove zgoščenke slišite v pripetem posnetku pogovora.

Galerija slik