maj 17, 2017

Mladika zaživela v prenovljeni zasedbi

Tretjo majsko nedeljo smo na Štajerskem valu preživeli tudi v družbi Ansambla Mladika. Po nekajmesečnem medijskem premoru so se fantje in dekle letos predstavili v prenovljeni in razširjeni zasedbi, kot napovedujejo, pa imajo za letošnje festivale domače glasbe pripravljenih kar nekaj adutov. V studiu nas je obiskal vodja zasedbe Franci Štrajhar.

Za mikrofon Štajerskega vala je sedel odlično razpoložen Franci Štrajhar.

Ansambel Maldika smo na Štajerskem valu gostili že nekajkrat. Spremljali smo jih od njihovih začetkov pred skoraj 10 leti, se veselili prvih lastnih viž, jim čestitali ob njihovih mnogih festivalskih uspehih ... in v zadnjem letu potrpežljivo čakali, da se po nekajmesečnem medijskem premoru vrnejo na glasbeno sceno. In so se – v prenovljeni, razširjeni zasedbi, ki sta ji po odhodu Klemna Bračka dala nov zagon Marko Prašnikar in Matija Del Negro. Ostali trije člani ostajajo isti kot prej, in sicer so to Maruša Kozman, Franci Štrajhar in Gregor Kolar. Ansambel Mladika je doma v Dramljah in to dejstvo kar dobro razloži tudi njihovo ime. Le to seveda »... ni naključje, saj smo doma v vinorodnih krajih, v Dramljah, ime pa smo si nadeli zaradi števila in pomena vinogradov, ki jih pri nas na Štajerskem ni malo,« so člani že pred časom povedali o svojem imenu in v šali dodali še dejstvo, da tudi njihove vaje potekajo v vikendici med vinogradi.   

Letošnje poletje bo pri njih bolj kot vinogradi zaznamovala viža Plujva tja, ki so jo premierno predstavili v naši oddaji Nedeljski meh. Prijetna poletna viža kar vabi na obalo, na sonček in med valove, zato jo bomo v naslednjih tednih zagotovo slišali še pogosto. Glede na vse načrte pa bo tako tudi z Ansamblom Mladika, ki bo širši Sloveniji svojo prenovljeno zasedno in nove viže predstavil na nekaj festivalih. Se že veselimo! Posnetku oddaje na Štajerskem valu pa prisluhnite s klikom na spodnjo povezavo.

Galerija slik