maj 10, 2016

V Nedeljskem mehu v navezi z Navezo

Fantje iz Ansambla Naveza igrajo in pojejo skupaj že skoraj desetletje. V tem času so posneli lepo število lastnih viž, izdali so tri glasbene zgoščenke, zaigrali na številnih nastopih in osvojili celo vrsto simpatij. O njihovih dosežkih in načrtih smo klepetali s pevcem Juretom Mlinškom.

Jure Mlinšek pravi, da zmage niso pričakovali, so pa vedeli, da je njihov valček poseben ... in to na dober način.

Ansambel Naveza je začel kot trio zasedba, v kateri so bili Bojan Fras, Mitja Čeh ter Jure Mlinšek, nekoliko kasneje se jim je pridružil še četrti član - Tadej Lužnik. V letih, si so sledila, so se udeležili številnih festivalov narodnozabavne glasbe; med drugim so zapeli in zaigrali na festivalih Graška gora poje in igra, Cerkvenjak, Dolenjske Toplice, Vurberk, Ptujski festival, Slovenska polka in valček. Mnoge izmed festivalov so fantje kronali z lepimi uspehi, prav slednji med naštetimi festivali pa jim je v zadnjem času prinesel še eno lovoriko – fantje so upravičeno ponosni na nagrado Naj valček 2016, ki so jo pred dobrim mesecem osvojili v Podčetrtku. Jure nam je zaupal, da jim je bila zmagovalna viža Če lahko bi me slišala sicer že prej zelo všeč, niso pa pričakovali, da bo mogli z njo osvojiti toliko glasov in simpatij. Avtorja sta Rok Švab in Vera Šolnic, s katerima Ansambel Naveza tudi sicer veliko sodeluje. Za nežen, čuten valček, ki ga pojejo v nesreči preminulemu dekletu, so fantje že posneli tudi video zgodbo.

Še enkrat več pa nam je Jure tudi potrdil, da je sreča za muzikante še kako povezana z glasbo; sam namreč pravi, da je hvaležen za dar, zaradi katerega zmore z glasom razveseljevati ljudi. Še kako se zaveda, da je glasba tista, katere poslanstvo je med ljudi deliti srečo in pozitivno energijo ... in tega dvojega – kot rečeno – na njihovih nastopih res ne zmanjka. Fantje radi zaigrajo in zapojejo po vsej Sloveniji, občasno pa jih glsabena pot ponese tudi v tujino.

Ansambel Naveza je po velikem uspehu na zadnjem festivalu SPV z idejami in željami že zazart v prihodnje leto, ko bodo obeleževali 10-letnico delovanja. Za takrat obljubljajo izid nove – četrte zgoščenke in tudi koncert ob tem. Vsekakor jih bomo spremljali tudi prek valov Štajerskega vala, že zdaj pa vas vabimo k poslušanju oddaje v glasovni priponki spodaj.

Posnetek:

Galerija slik