februar 13, 2017

»Živa resnica« o Okajenih muzikantih

V Nedeljskem mehu smo februar začeli ob zvokih citer, nadaljevali pa v družbi hudomušnih veseljakov, ki že nekaj let delujejo pod umetniškim imenom Okajeni muzikanti. V imenu vseh šestih sta nas v studiu obiskala Andrej in Primož.

Okajeni muzikanti sami o sebi radi povedo, da se v medijih ne izpostavljajo preveč. Raje imajo namreč, da o njih spregovori njihova glasba in da se dober glas o njih širi preko zadovoljnih obiskovalcev kakšnega od dogodkov, ki so ga popestrili s svojim nastopom. So vesela družba šestih fantov, ki jih družita prijateljstvo in veselje do kakovostne narodnozabavne glasbe. Z veseljem večglasno zapojejo različne viže iz slovenske domače zakladnice (predvsem imajo radi Slakovo glasbo, pa tudi Avsenikove viže in melodije Alpskega kvinteta), posneli pa so tudi že kar nekaj svojih viž. 

Največkrat razveseljujejo zasebne družbe ob raznih obletnicah in porokah, predvsem pa so znani po tem, da poskrbijo za odličen humor. Kot sta poudarila Andrej in Primož, namenjajo zelo veliko poudarka kakovostnemu šov programu, nikakor pa s svojimi vragolijami ne želijo spravljati v zadrego gostov. Menijo namreč, da se gostje na zabavah ne želijo izpostavljati, ampak predvsem zabavati. In za zabavo znajo Okajeni muzikanti – tako z glasbo kot s svojim spremljevalnim programom – še kako dobro poskrbeti.

Okajeni muzikanti so ob zelo polnem urniku posneli že kar nekaj svojih lastnih melodij, ki jih predstavljamo v tokratni oddaji, počasi pa tudi že razmišljajo o svojem prvem glasbenem albumu. In o svojem prvem samostojnem koncertu. Ampak – kot sta prepričana naša tokratna gosta – vse ob pravem času, ko bodo melodije in ideje zares dozorele. Vsekakor bomo Okajene muzikante spremljali tudi preko Štajerskega vala, če bi radi slišali o njih in njihovega več, pa vabljeni k poslušanju dodanega posnetka oddaje.

Galerija slik