januar 3, 2017

Nova KBM in KBS banka tudi uradno združeni

Okrožno sodišče v Mariboru je izdalo sklep o vpisu pripojitve KBS banke k Novi KBM v sodni register. Banki sta tako od danes uradno združeni. Novo ime bo Nova KBM d.d., sedež še naprej ostaja v Mariboru.

Nova KBM se je že lani združila S Poštno banko Slovenije, zdaj še s KBS banko.

Druga največja banka
KBS banka je po združitvi prenehala poslovati kot samostojna pravna oseba, vse njene obveznosti in pravice so prenesli na njeno pravno naslednico, Novo KBM. „Strankam bo združena banka s širšo mrežo poslovalnic in bankomatov, razvejano po vsej državi, postopoma še bližje in bolj dostopna. Združena banka Nova KBM ima sedaj 70 bančnih poslovalnic in 17 poslovnih enot za gospodarske družbe, od septembrske združitve s PBS pa posluje tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah. Nova KBM je tako banka z največjo poslovno mrežo in s 13,3–odstotnim tržnim deležem druga največja banka (po podatkih na 30. 9. 2016) v Sloveniji,“ so sporočili iz nove, združene banke.

O spremembah pisna obvestila
Predsednik uprave Nove KBM še naprej ostaja Robert Senica. V upravi banke so še mag. Sabina Župec Kranjc ter Josef Gröblacher in Jon Locke, ki sta svoji funkciji nastopila 1. januarja letos. John Denhof, ki ga je novembra lani nadzorni svet imenoval za novega predsednika uprave banke, po informacijah iz banke do prejema regulatornih dovoljenj za opravljanje funkcije ostaja prokurist banke. Sporočajo še, da poslovanje za stranke teče nemoteno in enako kot doslej, o datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bo Nova KBM stranke nekdanje KBS pravočasno pisno obvestila. (AD)