avgust 14, 2017

Nova mostova za varnejši promet

Na obisku v Šentjurju sta bila predstavnika Direkcije RS za infrastrukturo. Ogledala sta si delovišča na več cestnih odsekih v občini, prav tako sta predstavila, kje bodo stroji še zabrneli v prihodnjih mesecih.

Most čez Voglajno na cesti iz Šentjurja proti Planini pri Sevnici je zelo dolgo čakal na obnovo. Država bo vendarle zgradila novega. (Foto: Štajerski val)

Močno uničena in zelo nevarna
To poletje je promet nekoliko oviran na več odsekih državnih cest v šentjurski občini. Veliko gradbišče je ob mostu čez Voglajno na regionalni cesti Šentjur-Črnolica, kjer bodo zgradili nov most. „Stari, preozki dotrajani most, grajen še v letu 1922, je bil dolga leta ena večjih črnih točk v prometu, poleg mostu pa se bo uredila pripadajoča cestna konstrukcija, ustrezno bo reguliran tudi del brežine Voglajne pri mostu,“ pravijo v šentjurski občini. Nov most bo prav tako čez Pešnico pri Dolah, kjer je promet začasno že nekaj časa po nadomestnem mostu. Stari je bil nevaren, za tovornjake je bila hitrost že nekaj časa omejena na največ 30 kilometrov na uro. Promet je zaradi obnove oviran tudi na cesti Loke–Ledinščica.

Kakšni so še načrti?
Kmalu se obeta še nekaj obnov. Direkcija RS za infrastrukturo pripravlja vse potrebno za razpis za ureditev ceste Dole–Ponikva–Dolga Gora. Končuje pripravo dokumentacije za pločnik in kolesarsko stezo v Stopčah, aktualen je tudi razpis za prenovo ceste Planina–Sevnica. Župan Marko Diaci je z vodjo sektorja za investicije na direkciji Tomažem Willenpartom in skrbnikom projektov Juretom Pejanovičem pregledal tudi dokumentacijo, ki jo je občina pripravila kot podlago za gradnjo krožišč pri Ipavčevem kulturnem centru, v središču mesta pri Resevni in pri Aspari. Še nekaj let pa bo treba počakati na gradnjo težko pričakovane navezovalne ceste Šentjur–Dramlje do avtoceste, po majskem podpisu protokola o sodelovanju pri gradnji ceste trenutno pripravljajo projektno nalogo. Direkcija naj bi izvajalca izbirala leta 2020. (AD)

Galerija slik