september 8, 2015

Novi direktor GKN Driveline je Peter Smole

V vodstvu zreške družbe GKN Driveline  je prišlo do spremembe. Novi direktor je Peter Smole, dosedanji direktor Andrej Poklič pa je postal operativni direktor skupine GKN-jevih podjetij v Evropi.  

V GKN-ju se nadejajo dobrega poslovanja tudi pod novim vodstvom.

Smole je bil vodja kakovosti
Andrej Poklič je podjetje GKN Driveline Slovenija s sedežem v Zrečah, ki sodi pod okrilje uspešne angleške multinacionalke na področju avtomobilske industrije, vodil vrsto let. Pravi, da se novih izzivov znotraj skupine GKN kot operativni direktor za pet GKN-jevih evropskih podjetij veseli, čeprav se zaveda, da bo delo vsaj tako odgovorno in zahtevno kot dosedanje direktorovanje. Na direktorski stolček zreškega GKN-ja je sedel Peter Smole, ki je pri njih zaposlen že nekaj let. Bil je vodja kakovosti.

Podjetje pušča v dobri kondiciji
Andrej Poklič je podjetje s 380 zaposlenimi vodil uspešno, lani je družba beležila rekorden poslovni rezultat, letošnji pa je nekoliko pod pričakovanji. „V prvih osmih mesecih letošnjega leta smo v primerjavi z lanskim letom obseg proizvodnje sicer povečali za 12 odstotkov, prodaja pa je nižja za 6 odstotkov. Predvsem na tržiščih vzhodne Evrope smo pričakovli boljšo prodajo,“ navaja Poklič. Večino avtomobilskih transmisij in in avto delov prodajo na trgih vzhodne in srednje Evrope, letos jim je uspelo skleniti nov posel s Suzukijem na Madžarskem. Pravi, da so obstoječa delovna mesta (380) stabilna, letos so na novo zaposlili 20 ljudi. (BF)