maj 13, 2016

Novost v Šmarju – Festival amaterskega filma

Šmarski kino je pripravil novost – Festival amaterskega filma. Dvodnevno dogajanje prinaša pogovorni večer o filmih, filmske delavnice in ogled 12-ih kratkih filmov. Najboljše bodo tudi nagradili.

Šmarje pri Jelšah bo danes in jutri v znamenju filma. V knjižnici upajo, da bo festival pritegnil veliko obiskovalcev.

Dober odziv
Knjižnica Šmarje pri Jelšah je na razpis prejela 34 kratkih amaterskih filmov, ustvarilo jih je 24 avtorjev, med njimi tudi šolarji. Odziv je presegel pričakovanja, saj je festival šele prvi. Komisija je izbrala 12 filmov, ki jih bodo predvajali na festivalu. Vrata odpira nocoj, s pogovornim večerom z Milanom Čohom in Aljošo Kovačičem ter ogledom filma „Beg“. Tekmovalni del festivala bo v soboto, med 12-imi filmi bo komisija izbrala najboljšega in ga nagradila. Pri ocenjevanju bodo sodelovali tudi obiskovalci, saj bodo podelili tudi nagrado za najboljši film po izboru občinstva. Njegov avtor bo nagrado prejel iz rok nekdanjega boksarskega asa Dejana Zavca, ki bo Šmarje pri Jelšah obiskal prihodnjo sredo, na Paradi učenja.

Tudi poučni delavnici
Sobota na Festivalu amaterskega filma, za katerega v knjižnici upajo, da bo postal tradicionalen, prinaša tudi brezplačni delavnici. Vsi, ki se navdušujejo nad sedmo umetnostjo, bodo na praktičnem primeru spoznali primer nastajanja igranega filma. Alen Pavšar in Mateja Zorko Pavšar, avtorja najbolj gledanega neodvismega slovenskega filma Vloga za Emo, bosta predstavila proces nastajanja filma vse od ideje do premiere. Podroben program Festivala amaterskega filma najdete TUKAJ.